Київ. 31 січня. УНІАН. Комісія при Міністерстві юстиції України з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації майнових прав і бізнесу повернула великому виробнику сільськогосподарської продукції агрохолдингу «Мрія» корпоративні права 10 юридичних осіб та їх земельні активи в розмірі 5 тис. га, які були незаконно виведені попередніми власниками компанії.

Про це повідомив директор юридичного департаменту агрохолдингу «Мрія» Сергій Ігнатовський на прес-конференції в УНІАН.

«Ми повернули корпоративні права, які у нас були видані в 2014-2015 роках на 10 юридичних осіб, які орендують 5 тис. га землі. Це перше досягнення в поверненні активів, які демонструє агрохолдинг «Мрія» за допомогою органів державної влади і законодавства, яке дозволяє зробити це ефективно й досить швидко», - сказав він.

Зокрема, згідно з прес-релізом компанії, агрохолдингу «Мрія» було повернуто корпоративні права таких юридичних осіб: ТОВ «Новагрос», ТОВ «Агропродукт 2», ПАП «Колос» (Тернопільська обл.), ТОВ «Агроніка 1», ТОВ «Слобідка Смотрицька», ТОВ «Жищинці», ТОВ «Баркософт Агро 2» (Хмельницька обл.), ПП «Агро-Віта», ТОВ «Івано-Золоте» (Івано-Франківська обл.) і ТОВ «Промінь-Агро» (Чернівецька обл.).

Як повідомляв УНІАН, на початку серпня 2014 року агрохолдинг «Мрія» не зміг виплатити близько 130 млн дол. за своїми зобов'язаннями. За даними міжнародного комітету кредиторів, заборгованість «Мрії» перед усіма фінансовими кредиторами до моменту оголошення дефолту становила 1,3 млрд дол.

Після технічного дефолту, оголошеного в серпні 2014 року, «Мрія» перейшла під контроль кредиторів – найбільших міжнародних банків та інвестиційних фондів.

У січні 2015 року Інтерпол оголосив у розшук 32-річного Миколу Гуту, сина засновників і співвласників агрохолдингу «Мрія» Івана і Клавдії Гута, через підозру в шахрайстві.

В лютому 2015 року був призначений новий топ-менеджмент «Мрії». Генеральним директором агрохолдингу був призначений Саймон Чернявський, який раніше очолював сільськогосподарський HarvEast Holding.

Довідка УНІАН. «Мрія» – вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований у 1992 році. Компанія обробляє близько 180 тис. гектарів земель у Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Рівненській областях. Агрохолдинг вирощує пшеницю, картоплю, ріпак, кукурудзу, гречку, соняшник, сою, ячмінь і горох. У структурі холдингу власні елеватори та зерносховища потужністю понад 660 тис. тонн, а також власний насіннєвий завод виробничою потужністю 300 тонн насіння на добу.