Київ. 19 жовтня. УНІАН. У Києві 21-23 жовтня у Міжнародному виставковому центрі відбудуться міжнародні салон авторських ляльок «Модна лялька» і виставка рукоділля та творчості «Золоті руки майстрів».

Про це головний редактор журналу «Модне рукоділля», що виступає організатором салону ляльок та виставки «Золоті руки майстрів», Юрій Шуманський повідомив на прес-конференції в УНІАН.

«Родзинкою» салону він назвав проведення конкурсу краси серед авторських ляльок, яких загалом буде представлено понад 2 тисячі. Як зазначив Шуманський, свої роботи цього року представлять 197 художників-лялькарів, які приїдуть з усіх регіонів України, а також з країн Європи. Переможниці обиратимуться у двох номінаціях: «Міс Модна лялька - симпатія журналістів» та «Міс Модна лялька - симпатія глядачів». Найкращих ляльок обиратимуть шляхом голосування, яке відбудеться у перший день роботи виставки з 10.00 до 12.00.

Шуманський також повідомив, що під час салону, крім ляльок, демонструватимуться ведмедики Тедді та інші авторські іграшки.

Крім того, у рамках виставки «Золоті руки майстрів» більш як 270 майстрів з 15 країн світу представлять, зокрема, роботи з бісероплетіння, вишивки стрічкою та інші.

Також на виставці зберуться виробники матеріалів, сучасних інструментів для творчості та хобі.

«І один з центральних моментів цієї виставки - конкурс, який ми проводимо вже не перший рік, конкурс бісероплетіння для дітей. Це вже буде 5-й такий конкурс. В ньому ми об’єднали 64 учасника, і представлено буде на конкурсі 107 робіт дітей як з України, так і з інших країн», - зазначив представник організатора виставки Олена Вєтрова.

За словами Шуманського, оскільки виставки проводяться вже багато років, зокрема, цього року, салон ляльки організовано удванадцяте, а рукоділля – учотирнадцяте, то спостерігається тенденція до збільшення зацікавленості людей до мистецтва рукоділля.

«Серед авторів, які візьмуть участь у виставці, дуже багато людей, які не закінчували спеціальних навчальних закладів, академій, а присвячували своє життя іншим професіям, але згодом зрозуміли, що той талант, який їм даний, треба виразити, донести до людей. І завдяки тому, що люди приходять і бачать все на нашій виставці – для багатьох це стає поштовхом для подальшого розвитку, для когось це навіть стало новою професією», - сказав він.

Шуманський повідомив, що в раках виставки можна буде поспілкуватись з майстрами, буде організовано проведення майстер-класів за різними напрямками рукоділля, в яких можуть взяти участь всі бажаючі.

Вхідний квиток на виставку коштуватиме 30 грн, але всі пільговики та діти до 15 років матимуть можливість безкоштовно відвідати виставку.