Київ. 7 вересня. УНІАН. Україна може використовувати ізраїльську методику «Залізний купол» для захисту міст Донбасу від ракетних бомбардувань.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив директор україно-ізраїльського Інституту стратегічних досліджень імені Голди Меїр Альберт Фельдман.

«Ви, напевно, багато разів чули, що в Ізраїлі зазнало ракетного бомбардування те чи інше місто в абсолютно мирний час. Ці ракетні обстріли носять спорадичний характер. Здається, що з ними (обстрілами – УНІАН) не можна боротися, тому що час від запуску до вибуху складає десятки секунд, іноді трохи більше хвилини. Але Ізраїль знайшов спосіб з цим боротися, і цей спосіб може бути активно використаний у тому числі і в східному регіоні України», - заявив він.

Відео дня

«Ця методика називається «Залізний купол». Ця методика вже сьогодні продається Ізраїлем, і її можна вивчати. Україна нещодавно створила свій власний дрон, свій власний безпілотний всюдихід, який створений за ізраїльською технологією. Так само можна вивчати методику «Залізного купола» і спробувати впровадити в деяких містах, які сьогодні страждають від постійних бомбардувань», - сказав Фельдман.