Київ. 6 вересня. УНІАН. У Києві відбудеться освітня конференція про секс у форматі public talk – Sex.Prostir.

Як повідомила сьогодні під час прес-конференції в УНІАН організатор першої в Україні освітньої конференції про секс у форматі public talk – Sex.Prostir, керівник Всеукраїнської організації здоров'я Юлія Ярошенко, конференція відбудеться 23 вересня.

«На нашій першій всеукраїнській конференції ми будемо робити акценти на розвінчанні міфів. Ми запрошуємо спікерів, які вивчають різні особливості сексуальності і є професіоналами своєї справи. Ми запрошуємо медиків, які розповідатимуть про те, які міфи є про захворювання, що передаються статевим шляхом», - сказала вона.

Відео дня

За словами Ярошенко, одна з цілей, яку ставлять перед собою організатори, – формування зрілих, приємних, гармонійних сексуальних стосунків.

«Ми вважаємо, що емоційна частина сексуальних стосунків – напевно, найважливіше. Вміння створити правильні емоції, вміння створити позитивні переживання собі і партнеру, шанобливе ставлення до себе і партнера - неймовірно важливо, а для цього потрібно пізнавати свою сексуальність не тільки в медичному ключі... Ми ставимо завдання не вульгаризувати тему сексу, а робити її більш гурманською, більш приємною, естетичною», - зазначила Ярошенко.

Вона також висловила думку, що міфи народжуються від браку знань у даній області, тому сексуальна освіта дуже важлива.

«Хотілося б, щоб у старших класах невелика освітня програма була на цю тему і в університетах. Було б непогано, щоб у вузах була можливість відвідувати заняття, на яких освічують з питань сексуальності», - підкреслила Ярошенко.

Таку саму думку висловив і лікар вищої категорії, акушер-гінеколог-репродуктолог Сергій Бакшеєв.

«Середній вік початку сексуального статевого життя в Україні – 9,5-12,5 років. Така дійсність. Інтернет, кількість сайтів з інтимною спрямованістю призводять до того, що підлітки можуть починати вести сексуальне життя», - зазначив він і підкреслив, що сексуальне здоров'я нації обговорюється у багатьох країнах, і Україна не повинна бути винятком.

У свою чергу, директор з комунікації Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД» Павло Пімінов розповів про те, що під час after party в рамках конференції Sex.Prostir відбудеться майстер-клас з теорії та практики використання презервативів.

Він також підкреслив, що не всі міфи про секс, якими живуть сьогодні українці, однаково шкідливі.

«Є міфи, які можуть коштувати життя... Тому ми з радістю долучилися до цього проекту. Ми спробуємо розвіяти деякі міфи, пов'язані з використанням презервативів, зокрема в рамках цього проекту. Ми проведемо майстер-клас з використання презервативів... Ми постараємося таким чином розвіяти небезпечні міфи, пов'язані з сексом, які можуть призвести до інфікування людину небезпечними хворобами», - сказав він.