Київ. 9 серпня. УНІАН. Завтра в Києві оберуть переможниць конкурсу успішних і красивих жінок України Mrs World Open 2016.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила національний директор Mrs World Open Ірина Зайцева - українка, яка виборола призове третє місце на Міжнародному конкурсі «Місіс Всесвіт 2015», що відбувся в Білорусі у серпні 2015 року.

Вона наголосила, що конкурс проводиться серед жінок від 25 до 45 років, які є не тільки красивими, а й успішними, талановитими, які реалізували себе в сім'ї та соціумі. Проект є соціальним і направлений на формування іміджу сучасної українки. Його метою є показати, що в нелегкий для України час українські жінки не перестали бути красивими, духовними, нести з гідністю національні та сімейні культуру і традиції.

«Цей проект – це не звичайний конкурс краси, він більше про красу духовну, красу душі. Я, коли запрошувала до нього учасниць, казала, що тут не буде конкурсу помірятися довжиною ніг чи пишністю спідниці. Тут інше спрямування. Красива жінка завжди звертає на себе увагу. І ми (красиві жінки – УНІАН) можемо спрямувати цю увагу на ті дійсно важливі проблеми, які є в нашій країні, і своїм невеликим ресурсом допомагати їх вирішувати», - наголосила Зайцева.

Вона повідомила, що для участі у фіналі, який пройде завтра в одному з гранд готелів столиці, відібрано 10 претенденток з різних регіонів України з українським громадянством. Загалом організатори конкурсу вивчили близько 200 анкет найуспішніших жінок, які проживають на території України.

«Ми, коли приймали рішення при відборі, провели велику складну роботу. Було проведено десятки співбесід. І ось наші фіналістки – це найдостойніші українки, географічно від Луганська до Львова, від Києва до Одеси. І я знаю, що кожна з них достойна представити Україну на будь-якій престижній сцені світу», - сказала Зайцева.

За її словами, завтра журі обере двох переможниць. «Інтрига в тому, що завтра в нас буде одразу дві переможниці. І такого немає в жодному іншому схожому проекті. Ми обираємо завтра дві королеви, які зможуть представити Україну на двох міжнародних сценах: одна - серед країн Європи, друга – серед країн світу», - повідомила вона.

Серед членів журі, крім безпосередньо Зайцевої, також артисти театру і кіно, зокрема, Володимир Горянський, радіоведучий Сергій Комаровський, фахівець з пластичної хірургії Дмитро Слоссер.

Результати конкурсу будуть оголошені завтра, про них можна буде дізнатися на сайті проекту та з повідомлень у групах в соціальних мережах.