Київ. Федерація хокею України готується до проведення у Києві чемпіонату світу, турнір має відбутися 22-28 квітня наступного року.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова оргкомітету турніру, віце-президент Федерації хокею України Георгій Зубко.

«Нами в рамках Федерації хокею України створено оргкомітет чемпіонату світу. Є кілька базових принципів, на яких ми будуємо свою роботу. Перший - принцип прозорості, починаючи від всіх технічних і адміністративних процедур і закінчуючи фінансово-господарською діяльністю. Ми хочемо надати громадськості відкритий бюджет, який дасть змогу контролювати, хто спонсори цього заходу, яким чином використовуються кошти. Другий принцип - це принцип професіоналізму», - розповів Зубко.

Відео дня

За його словами, основну частину оргкомітету зайняли професійні спортивні функціонери, які мають великий досвід у проведенні змагань. Серед них чиновники ФХУ й інші люди, які будуть відповідати за спортивно-організаційний блок.

«Другий блок - медійний. Звичайно ж, ми запросили в оргкомітет журналістів. Буде створено прес-центр, який дозволить ЗМІ отримувати найсвіжішу інформацію. І третій блок, який ми вважаємо дуже важливим, - рекламно-маркетинговий. Тут ми залучаємо компанії, які повинні виписати ідеологію: що таке Чемпіонат світу з хокею у Києві? Яка ідея? На даний момент ми визначаємо, хто для нас готуватиме рекламно-маркетингову історію», - додав Зубко.

Функціонер також відзначив, що впродовж попереднього місяця було визначено попередній регламент цього турніру. Перша гра відбудеться в суботу, 22 серпня 2017 року між Україною й Угорщиною.

«Ми хочемо подарувати велике свято хокею киянам і гостям столиці. Ми хочемо, аби всі жителі Києва знали, що в країні проходить чемпіонат світу з хокею. І відповідно популяризувати цей спорт в масах, бо Україна залишається хокейною країною», - наголосив Зубко.

Він також додав, що оргкомітет працює з великою кількістю спонсорів, а дедлайн для України в плані підготовки до турніру настане 7 вересня, коли відбудеться Конгрес Міжнародної федерації хокею.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Україна отримала право на проведення Чемпіонату світу з хокею-2017 в київському Палаці спорту.