Київ. 13 листопада. УНІАН. Лідер Комуністичної партії Петро Симоненко, прем’єр-міністр Микола Азаров і Президент України Віктор Янукович є лідерами антидовіри серед населення.

Такі данні соціологічного опитування сьогодні на прес-конференції в УНІАН навів керівник фірми "Юкрейніан соціолоджі сервіс", завідуючий відділом соціально-політичних процесів Інституту соціології НАН України Олександр Вишняк.

За його словами, за даними дослідження, Симоненку загалом на довіряють 70,5% респондентів, Азарову - 70,1%, Януковичу - 65%. Також за рівнем повної недовіри до першої п’ятірки увійшли лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок (60,9%) і лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк (58,9%).

Відео дня

Водночас за рівнем загальної довіри до першої п’ятірки увійшли лідер партії «УДАР» Віталій Кличко, прихильниками якого є 42,4% опитаних, Петро Порошенко - 25,9%, Янукович - 22,6%, Яценюк - 22,4% і Тягнибок - 19,2%.

Коментуючи рейтинг повної довіри, Вишняк зауважив, що в ньому перше місце також посів Кличко із 13% голосів опитаних. Наступними йдуть Янукович - 7,8% респондентів, Симоненко - 6%, Порошенко - 5,4% і Яценюк - 5,1%.

За словами Вишняка, якщо порівнювати рейтинги повної довіри до чинного Президента, то протягом останніх п’яти років він отримав найнижчий результат.

Разом з цим соціолог зазначив, що опитування також показало, що, незважаючи на активну піар-роботу власних ЗМІ, роботу у Національному банку та на посаді першого віце-прем’єр-міністра Сергій Арбузов не відомий 30,6% громадян, а рівень повної та загальної довіри до нього складає, відповідно, 1,2 і 7,9 відсотків.

*** Опитування проводилося з 26 жовтня по 5 листопада в 95 населених пунктах в усіх областях України та АР Крим, м. Києві та Севастополі. Участь в опитуванні взяли 2013 респондентів. Максимальна похибка не перевищує 2,15%.