Київ. 24 липня. УНІАН. Телекомунікаційна компанія "Плюс Телеком Україна", що надає послуги зі встановлення антен GSM-зв'язку, звинувачує дочірнє підприємство "Ерікссон" зі 100% іноземними інвестиціями в ухиленні від сплати 20,25 млн грн за виконані роботи зі встановлення антен для покращення покриття, що забезпечує сигнал.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив представник компанії "Плюс Телеком Україна" адвокат Анатолій Головко.

За його словами, компанія "Ерікссон" повинна була в повному обсязі оплатити роботи компанії "Плюс Телеком Україна" зі встановлення в 2009 році антен, що покращують сигнал, а також налагоджувальні й забезпечуючі експлуатацію роботи, виконані для оператора зв'язку "Астеліт" (ТМ Life:)). При цьому компанія "Астеліт" повністю розрахувалася з "Ерікссон".

Відео дня

"Повідомляю про те, що "Ерікссон" шляхом зловживання й шахрайських дій заволодів грошовими коштами, що належать до сплати компанії "Плюс Телеком Україна" на суму близько 2 млн дол. До того ж нараховано штрафні санкції за прострочення оплати, сума яких наближається до 1 млн. дол.", - сказав Головко.

За його словами, представники української компанії з 2009 року намагалися вирішити це питання шляхом переговорів.

"Але ситуацію на даний момент так і не вирішено", - сказав адвокат, зазначивши, що після звернення в головний офіс компанії "Ерікссон" у Швеції топ-менеджмент у дочірньому підприємстві було звільнено.

Разом із тим, Головко повідомив, що компанія звернулася до голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрія Кожем‘якіну, який у свою чергу направив депутатський запит на ім'я генерального прокурора.

"Проте наразі не можу повідомити про наслідки розгляду цього звернення, оскільки ні Генпрокуратура, ні апарат ВР не повідомили про результати й вжиті заходи стосовно порушених прав заявника", - сказав Головко.

Довідка УНІАН. Компанія Ericsson – найбільший у світі постачальник технологічних рішень і професійних послуг для операторів зв'язку зі штаб-квартирою в Стокгольмі, Швеція.

Ericsson працює в 180 країнах світу, штат співробітників налічує понад 100 тис. осіб. У 2012 році обсяг продажів компанії становив 33,8 млрд дол.

"Плюс Телеком Україна" займається встановленням, наладкою й забезпеченням експлуатації антен GSM-зв'язку.