Київ. 22 березня. УНІАН. Українські фармацевтичні компанії не приділяють великої уваги відкритості у сфері корпоративної соціальної відповідальності (КСВ).

Про це повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова правління центру «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» Марина САПРИКІНА.

 

Відео дня

За її словами, центр провів оцінку веб-сайтів найбільших українських компаній фармацевтичної галузі на предмет розкриття інформації та активності у сфері корпоративної соціальної відповідальності. Оцінювалися 20 найбільших за обсягами продажу компаній, і оцінка проводилася за методологією Індексу прозорості, розробленого компанією Beyond Business (Ізраїль). Веб-сайти оцінювалися за чотирма основними критеріями - звітність (наявність нефінансового звіту), зміст, навігація і доступність. Оцінювалася КСВ у трьох сферах: трудові відносини, екологічна відповідальність і що компанія робить для розвитку громади.

М.САПРИКІНА повідомила, що за результатами дослідження перше місце посіла компанія «Артеріум» - її відсоток відкритості становив 45%. Компанії «Дарниця» і «Нікомед» одержали по 13,5%, а решта учасників огляду - від 6 до 12,5%. Середній показник розкриття інформації про КСВ - 10%. Цей показник демонструє, що фармкомпанії не приділяють достатньо уваги висвітленню своїх соціальних і екологічних проектів та ініціатив на своїх веб-ресурсах. «В цілому, за результатами оцінювання сайтів можна відзначити, що компанії фармакологічного сектора не приділяють достатньо уваги опису власної політики і проектів у сфері КСВ», - сказала М.САПРИКІНА.

Вона відзначила, що в цілому огляд сайтів фармкомпаній показав, що тільки 6 компаній з 20 мають на сайті окремий розділ, присвячений КСВ. До того ж, відвідувачі сайтів не можуть ознайомитися з фінансовими результатами діяльності компаній, оскільки в більшості випадків така інформація відсутня. Лише три компанії надають інформацію про своє керівництво.

М.САПРИКІНА також повідомила, що деякі з материнських Фармацевтичних компаній, представництва яких працюють в Україні, визнані лідерами у сфері КСВ, при цьому робота з висвітленню КСВ їх представництвами в Україні проводиться не дуже активно.