Київ. 22 березня. УНІАН. З 29 березня по 4 квітня у Криму відбудеться військово-патріотичний збір для молоді «Школа виживання».

Про це координатор Всеукраїнської громадської організації «Громадський рух «За майбутнє», командир «Школи виживання» Михайло ХАРЕЧКО повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Він наголосив, що такий масштабний за тривалістю та складністю завдань проект для молоді реалізується в Україні вперше.

Відео дня

За словами М.ХАРЕЧКА, проект реалізується з метою не тільки дати молоді можливість відчути себе військовослужбовцями, але й надати можливість випробувати себе в реальних бойових умовах. Це стосується не лише умов перебування, але й різноманітності поставлених завдань. М.ХАРЕЧКО повідомив, що щодня команди одержуватимуть ввідні дані з поставлених завдань та інструктаж із відповідної теми. Серед завдань — переміщення за маршрутом, облаштування табору і його оборона від можливого нападу, організація харчування в польових умовах, стрільба із зброї, подолання гірських висот, виявлення місць схованок, подолання мінних полів. Для учасників «Школи виживання» також підготовлена культурно-інтелектуальна програма.

М.ХАРЕЧКО також повідомив, що на участь у військово-патріотичних зборах було подано 25 тис. заявок. «Ми маємо право набрати тільки 250-300 людей, оскільки військова частина не готова прийняти велику кількість людей», - сказав він.

Всього шляхом конкурсного відбору для участі у першому проекті було відібрано 20 учасників — учнів старших класів та студентів вишів, які будуть розділені на чотири команди, в кожній з яких буде три хлопця та дві дівчини.

За інформацією М.ХАРЕЧКА, часники проекту сім днів перебуватимуть в гірсько-лісистій місцевості Перевальненського району Криму. З 20 учасників проекту 15 ніколи не були в горах.

«Я думаю, що молоді цей проект сподобається», - сказав він.

У свою чергу, начальник Головного управління виховної та соціально-психологічної роботи Збройних сил України генерал-майор Олександр КОПАНИЦЯ повідомив, що цей проект для молоді підтримує Міністерство оборони. За його словами, головна умова, поставлена організаторам «Школи виживання», - суворе дотримання заходів безпеки.

О.КОПАНИЦЯ повідомив, що Міноборони уважно вивчило пропозиції, які представила ВГО «Громадський рух «За майбутнє», і внесло корективи з урахуванням можливостей бригади берегової оборони, що розташована в селищі Перевальне.

Під час проведення активної фази «Школи виживання» спеціально призначені інструктори з числа військовослужбовців контрактної служби проведуть відповідні інструктажі для учасників заходу та за потреби забезпечать практичну підтримку у подоланні запланованих перешкод.

О.КОПАНИЦЯ зазначив, що перша «Школа виживання» проводиться в рамках відзначення 20-ї річниці Військово-морських сил України.

«Ми передбачаємо, що це буде різноплановий захід, який буде початком тієї серйозної роботи, яка має бути проведена для виховання молодого покоління», - сказав він.

Учасники «Школи виживання», лідери ВГО «Громадський рух «За майбутнє» Денис ОЛІЙНИК та Олена ДЖЕНЖЕРЯ повідомили, що такі проекти як «Школа виживання» об'єднують активних молодих людей для популяризації нових ідей та захоплень серед молоді.