Київ. 8 листопада. УНІАН. Лідери всеукраїнської громадянської акції «Вперед!» сподіваються, що 1 грудня в рамках всеукраїнського страйку “Переоблік влади” 200 тисяч підприємців не вийдуть на роботу.

Про це голова громадської організації «Наступ» Руслан СЕКЕЛА заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, учасники акції повісять на своїх магазинах та підприємствах таблички з написом “Переоблік” і закриються на один день.

Відео дня

Р.СЕКЕЛА зауважив, що загалом в Україні нараховується від 2-3 до 5 тисяч активістів акції «Вперед!». “А щоб ця акція вдалася, треба щоб принаймні сто тисяч, двісті по всій країні повісили ці таблички”, – підкреслив Р.СЕКЕЛА.

Він зазначив, що, порушуючи кримінальні справи проти виконавців та організаторів акцій протесту, влада хоче залякати їх.

Голова ГО «Наступ» також наголосив, що міліція не має права порушувати кримінальну справу через зламаний 3 листопада учасниками акцій протесту паркан навколо площі біля будівлі Верховної Ради. “Народ України демонтував незаконно встановлену архітектурну форму”, – переконаний він.

За словами Р.СЕКЕЛИ, згідно з законодавством України, будь-яка архітектурна форма повинна мати замовника, кошторис, проект, дозвіл Київської міської держадміністрації, архітекторів, санепідемстанції. ”Тому що згідно з Державними будівельними нормами, паркан, який має більше метра, повинен мати проект. Той паркан, який стоїть біля Верховної Ради, - це незаконна архітектурна форма, юридично його не існує”, – заявив Р.СЕКЕЛА.

При цьому він висловив переконання, що учасники акцій протесту, незважаючи на будь-які перешкоди, можуть увірватися до будівлі Верховної Ради. “На жаль, можливо, прийде такий момент, коли люди увірвуться в цей парламент і винесуть звідти всіх”, – сказав голова «Наступу».

“Можливо, весною в Київ приїде не 5 тисяч, а 50 тисяч. І тих 10 тисяч “Беркута”, яких було утричі більше, ніж учасників акції, 3-го числа, вони вже нічого зробити не зможуть”, – вважає Р.СЕКЕЛА.

У свою чергу, віце-президент громадського об'єднання «Союз перевізників України» Сергій ОВЧИННІКОВ повідомив, що 1 грудня в Україні також відбудуться регіональні «АвтоМайдани».

Він зауважив, що учасники акції не бояться працівників ДАІ і координуватимуть свої дії через соціальні мережі в інтернеті. “До останньої хвилини ніхто не буде знати про наші дії”, – додав С.ОВЧИННІКОВ.

Також під час прес-конференції начальник штабу всеукраїнської громадянської акції «Вперед!» Андрій ПАНАЕТОВ повідомив, що попередня дата, на яку призначено проведення з'їзду всеукраїнської громадянської акції «Вперед!», - 19 листопада.

Як повідомляв УНІАН, 3 листопада біля Верховної Ради відбулась акція протесту «Вперед!», у якій взяли участь близько тисячі осіб. Учасники акції зламали металевий паркан та увірвалися на подвір’я парламенту, після цього їх почали відтісняти бійці спецпідрозділів міліції.

Головне управління МВС України у Києві порушило кримінальну справу за фактом вчинення хуліганських дій та побиття учасниками акції протесту співробітників міліції.