Число відвідувачів інтернет-магазинів за рік зросло майже на 30%. Питання довіри актуальне як ніколи.

У 2010 р. кількість користувачів інтернет-магазинами склала 8,3 млн. осіб. Це на 30% більше, ніж торік. Серед віртуальних шоперів переважає молода платоспроможна аудиторія. Третина інтернет-покупців мають високий дохід.

Порівняно з минулим роком, користувачі стали здійснювати більше онлайн-покупок майже по всім товарним групам. Хоча в цьому році шопінг-уподобання дещо змінились. Якщо в 2009 р. найбільшою популярністю користувались комплектуючі для комп’ютерів, то в 2010 р. – книги. Іншими популярними категоріями є мобільні телефони та аксесуари до них, подарунки, побутова техніка та ін.

Відео дня

Довіра грає найважливішу роль у торгових відносинах в Інтернеті. 40% користувачів Інтернету відзначили її як основний фактор, що стримує їх від здійснення покупок у віртуальному просторі. Тому до МАРКЕТу на національному інтернет-порталі UKR.NET потрапляють тільки найкращі у своїх товарних групах Інтернет-магазини, ділова репутація, товарний асортимент і технічні характеристики кожного з яких постійно відстежуються. Про те, що магазинам з МАРКЕТу можна довіряти, свідчить динаміка його денної аудиторії: за рік вона збільшилась удвічі.

*** Компанія «УКРНЕТ» – виробник найкращих сервісів для української інтернет-аудиторії: національний інтернет-портал UKR.NET, стрічка новин із кількох сотень всеукраїнських та регіональних джерел, сервіс погоди SINOPTIK.ua, МАРКЕТ із пропозиціями найкращих у своїх товарних категоріях інтернет-магазинів, сервіс закладок, електронна пошта FREEMAIL.ukr.net, віртуальна флешка e-Disk, сайт із працевлаштування JOB.ukr.net, відеохостинг PLAY.ukr.net, кіноафіша KINO.ukr.net, телегід TV.ukr.net, гороскопи ORAKUL.com, сайт знайомств ONONA.ua та міський довідник CITY.ukr.net.