Київ. 8 квітня. УНІАН. У Києві у Палаці спорту 17 квітня пройде Олімпіада бойових мистецтв.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив головний організатор заходу, президент Міжнародного союзу бойових мистецтв, президент Федерації Кіокушин-кан Шогакукай Карате України Геннадій ЧМИЛЕНКО.

"Ідея щодо проведення такої Олімпіади з`явилася ще у травні минулого року, і ми готувалися до її проведення 6 грудня, однак через епідемію грипу захід довелося скасувати", - сказав Г.ЧМИЛЕНКО.

Відео дня

Президент Федерації бойового самбо України, віце-президент Всесвітньої федерації бойового спорту Ельхан ВЕЛІЄВ додав, що заявки на участь подали 23 країни. "В Олімпіаді візьмуть участь 140 спортсменів, що представляють 4 види спорту бойового мистецтва, а також багатирський спорт", - повідомив він.

Віце-президент Ліги стронгменів України, чемпіон світу з багатирських ігор Сергій КОНЮШОК наголосив, що головна ідея Олімпіади – привернути увагу молоді до необхідності займатися спортом для зміцнення здоров`я, а також популяризація бойового мистецтва. С.КОНЮШОК уточнив, що у рамках Олімпіади бойових мистецтв українські багатирі мають намір встановити світові рекорди.

Водночас Г.ЧМИЛЕНКО висловив жаль у зв`язку з тим, що багато країн Азії, де ці види спорту мають найбільшу популярність, не зможуть взяти участь в Олімпіаді. "На жаль, ми не змогли надати цим спортсменам візової підтримки", - пояснив він.

За його словами, вхідні квитки на заходи Олімпіади будуть платними. "Якась частина виручки компенсує витрати на організацію Олімпіади, а решту коштів буде спрямовано на будівництво тренажерного залу і передано у Васильківський дитячий будинок "Сонечко", - підкреслив Г.ЧМИЛЕНКО.

Генеральним партнером Олімпіади є група страхових компаній "Іллічівська". "Я сам почав освоювати цей вид спорту і звідси з`явилося бажання його підтримати", - сказав директор групи страхових компаній "Іллічівська" Юрій ГРИШАН.