Київ. 26 червня. УНІАН. «Укрзалізниця» розраховує на підвищення найближчим часом знижок до тарифів на комплекс робіт, пов`язаних з обробкою вантажів у портах України, з 15 до 30%.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН перший заступник начальника Головного комерційного управління «Укрзалізниці» Юрій МЕРКУЛОВ.

«Ми ініціювали перед Мінтрансзв’язку, для того щоб гнучкіше формувати ціну, право надання начальниками портів знижок до їх акордних ставок з переробки вантажів в порту до 30%. Зараз Збірником тарифів на переробку вантажів у портах начальникам портів встановлено право давати знижку не більше 15%, і цей зазор не дозволяє сьогодні більш оперативно впливати на кінцеву ціну», – сказав він.

Відео дня

За словами Ю.МЕРКУЛОВА, така ініціатива висунута для формування більш конкурентоспроможних тарифів, підвищення привабливості України як транзитної держави. «Розуміння і підтримку ми з боку Мінтрансзв’язку знайшли і сподіваємося це реалізувати вже найближчим майбутнім», – сказав він.

Як нагадав Ю.МЕРКУЛОВ, світова криза істотно позначилася на обсягах транзитних перевезень. Зокрема, за п`ять місяців цього року їх обсяги знизилися на 35% порівняно з аналогічним періодом 2008 року. Водночас відбулася переорієнтація транзитних потоків: якщо раніше основний потік транзиту через Україну йшов зі сходу на захід (зі Східної до Західної Європи – УНІАН), то зараз – на адресу морських портів (на південь) з подальшим напрямом на Північну Африку, Південно-Східну Азію, Китай