Київ. 11 лютого. УНІАН. Представники підприємців з регіонів України звертаються до влади з вимогою негайно вжити заходів з мінімізації впливу кризи на малий і середній бізнес до 1 березня, зокрема – зменшити податковий тиск і полегшити доступ до кредитних ресурсів.

Про це заявила голова організації працедавців «Хмельниччина» Надія ПОГОСЯН сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

Підприємці відзначають необхідність стабілізації курсу гривні, створення умов для реструктуризації боргових зобов`язань комерційним банкам, зокрема шляхом погашення іпотечних кредитів без штрафних санкцій. Вони також вимагають введення мораторію на всі види контрольних перевірок строком на 1 рік, введення декларативного принципу видачі дозволів, негайного ухвалення закону «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування дозвільних процедур», «Про внесення змін до Земельного кодексу України і деяких законодавчих актів України».

Відео дня

Проблемними на сьогодні залишаються для підприємців питання зменшення податкового тиску. Вони вимагають від влади введення єдиного соціального внеску у розмірі не більш як 25% від підприємців-фізичних осіб, спрощеного механізму відшкодування ПДВ. Крім того, необхідно зменшити ставки оренди державного і комунального майна до 2-6% його оцінної вартості залежно від виду діяльності орендаря.

За словами Н.ПОГОСЯН, умови, в яких сьогодні перебуває малий і середній бізнес, не дають змоги наповнювати бюджет і зберігати робочі місця, а також утримувати власні сім`ї.