Київ. 11 лютого. УНІАН. У четвер, 12 лютого, політрада блоку “Наша Україна – Народна самооборона” обговорить питання ротації членів Кабінету міністрів за квотою НУ-НС.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив член фракції НУ-НС, голова партії Християнсько-демократичний союз Володимир СТРЕТОВИЧ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, завтра в другій половині дня політрада блоку вирішуватиме питання щодо заміни деяких членів уряду. “Але дискусія їде давно, наприклад, питання заміни гуманітарного блоку (уряду) неминуче викликає питання: що буде з Євро-2012”, - зауважив В.СТРЕТОВИЧ, додавши, що на сьогодні питання ротації гуманітарного блоку ще відкрите.

Відео дня

Водночас він підкреслив, що свою посаду точно збереже міністр освіти Іван ВАКАРЧУК. За словами В.СТРЕТОВИЧА, це необхідно для того, щоб завершити розпочату ним реформу освіти. Також мають шанси зберегти свої посади міністр молоді та спорту Юрій ПАВЛЕНКО. “Але остаточно рішення ще не прийнято й не узгоджено”, - зауважив він.

В.СТРЕТОВИЧ також сказав, що сьогодні не порушується питання про можливість віддати певну кількість посад в уряді за квотою НУ-НС Блоку Литвина. Наскільки відомо В.СТРЕТОВИЧУ, Блок Литвина “вже отримав урядові посади у вигляді генерального директора “Укрзалізниці”, керівництва Держкомзему та Держрезерву”.

Депутат повідомив, що від очолюваної ним партії ХДС на посаду міністра юстиції була висунута кандидатура Ігоря КОЛІУШКА. Водночас В.СТРЕТОВИЧ зауважив, що у партії немає заперечень до діючого міністра Миколи ОНІЩУКА, але якщо буде прийнято рішення його змінювати, то партія пропонуватиме свою кандидатуру.