Київ. 12 листопада. УНІАН. Група компаній «Кінгз Кепітал» планує зібрати всі свої активи в єдиний пул для подальшого погашення своїх зобов`язань перед вкладниками.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН один із засновників і керівник «Кінгз Кепітал» Олександр БАНДУРЧЕНКО.

За його словами, для створення такого пулу знадобиться кілька місяців. При цьому він не уточнив, коли почнуться виплати вкладникам.

Відео дня

«Внутрішня ситуація в компанії склалася таким чином, що керівництвом було ухвалено рішення тимчасово припинити виплати клієнтам. Тому є ряд причин. Проте ми не знімаємо з себе відповідальності за помилки в плануванні діяльності компанії під час фінансової кризи, що наступила”, – зазначив О.БАНДУРЧЕНКО.

При цьому він відмовився повідомити суму активів «Кінгз Кепітал», а також кількість вкладників.

Водночас керівник «Кінгз Кепітал» спростував інформацію про те, що ця компанія є фінансовою пірамідою. «Я не знаю такої піраміди, у якої на балансі, наприклад, було б 160 га землі», – сказав він. За його словами, компанія з початку своєї роботи інвестувала в нерухомість, землю, а пізніше і в цінні папери.

За словами О.БАНДУРЧЕНКА, залучення грошей здійснювалося через кредитні спілки, серед яких він назвав кредитну спілку «13 зарплата», а також через більшість банків, при цьому ТОВ «Кінгз Кепітал» виступало лише гарантом вкладів.

О.БАНДУРЧЕНКО спростував інформацію про причетність до діяльності компанії мера Києва Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО і пастора "Посольства Божого" Сандея АДЕЛАДЖІ, а також про цілеспрямоване залучення прихожан «Посольства Божого» до інвестування в цю компанію. При цьому він зазначив, що сам є прихожанином цієї церкви.

За словами О.БАНДУРЧЕНКО, на сьогодні правоохоронними органами заведено кримінальну справу щодо господарської діяльності «Кінгз Кепітал» і ведеться розслідування, в результаті якого «у будь-якому разі правда восторжествує».

Як повідомляв УНІАН, раніше заступник голови Верховної Ради України, один із лідерів БЮТ Микола ТОМЕНКО направив звернення до міністра внутрішніх справ України Юрія ЛУЦЕНКА з проханням розслідувати діяльність фінансової групи «Кінгз Кепітал», зокрема, у зв`язку з відмовою виплачувати гроші своїм вкладникам.