Київ. 11 листопада. УНІАН. Київська міська організація Профспілки атестованих працівників органів внутрішніх вимагає від столичної прокуратури об’єктивно розслідувати кримінальну справу щодо затримання працівниками міліції помічника прокурора Подільського району столиці.

На цьому наголосили представники столичної профспілки працівників міліції сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Як зазначив голова профспілки Петро ВАСЮК подія, що сталася 8 жовтня 2008 року, набула значного резонансу серед особового складу органів внутрішніх справ столиці. Він нагадав, що цей інцидент також широко висвітлював один із центральних телеканалів, коли двоє патрульних міліціонерів затримали громадянина Ярослава СТРУЧКА, який був у нетверезому стані, поводився неадекватно і порушував громадський порядок.

Відео дня

Як з’ясувалося, Я.СТРУЧОК був помічником прокурора Подільського району столиці, і 23 жовтня прокуратура м.Києва порушила кримінальну справу відносно працівників міліції, які його затримали.

“Аналіз тексту постанови про порушення кримінальної справи дає підстави вбачати з боку прокуратури м. Києва упередженість до працівників міліції та необ’єктивність у викладенні очевидних фактів. Зокрема, можна відзначити такі обставини: справа порушена не за фактом, а саме відносно двох осіб, хоча із затриманим спілкувалися й інші працівники міліції; проігноровано факт бійки між Я.СТРУЧКОМ та громадянином С., під час якої помічник прокурора отримав тілесні ушкодження; не дана оцінка діям Я.СТРУЧКА, який спочатку порушував громадський порядок, а при втручанні працівників міліції не підкорився їхнім законним вимогам, вчинивши при цьому фізичний опір з нанесенням одному з міліціонерів тілесних ушкоджень; сам факт перебування Я.СТРУЧКА у стані сп’яніння та хуліганство дискредитують його не лише як працівника правоохоронного органу, але і як громадянина, а законні дії міліціонерів з припинення правопорушення трактуються як приниження гідності затриманого; піддається сумніву правомірність дій працівників міліції щодо припинення правопорушення”, - пояснив позицію профспілки П.ВАСЮК.

У зв’язку з цим він наголосив, що столична профспілка працівників органів внутрішніх справ в рамках надання міліціонерам правової допомоги вимагає від прокуратури об’єктивно розслідувати цю кримінальну справу та оскаржить постанову про її порушення.

Як повідомляв УНІАН, за даним інцидентом генеральний прокурор України Олександр МЕДВЕДЬКО призначив комплексну перевірку прокуратури Подільського району Києва.

Під час перевірки було виявлено суттєві недоліки у організації роботи з переважної більшості напрямків діяльності вказаної прокуратури. Тому колегія Генпрокуратури дійшла висновку, що прокурор Подільського району м. Києва за неналежне виконання службових обов’язків, відсутність вимогливості та контролю за роботою підлеглих заслуговує на звільнення із займаної посади. Водночас помічник прокурора Я.СТРУЧОК за негідну поведінку та скоєння ганебного вчинку, оприлюдненого у засобах масової інформації, має бути звільнений з органів прокуратури.