Київ. 4 листопада. УНІАН. Блок Віталія Кличка має намір звернутися до Антимонопольного комітету України з проханням перевірити правочинність підвищення тарифів на проїзд в громадському транспорті столиці комунальним підприємством «Київпастранс».

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили члени блоку Наталія НОВАК та Іван ПЛАЧКОВ.

Крім того, за їхніми словами, Блок Кличка має намір звернутися до Контрольно-ревізійного управління з проханням провести аудит використання бюджетних коштів столиці в 2008 році.

Відео дня

Як зазначив І.ПЛАЧКОВ, враховуючи заяви мера столиці Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО про збільшення міського бюджету, саме з цих коштів і повинні компенсуватися витрати комунальних транспортних підприємств.

«У цивілізованих країнах, і в розвинених і в нерозвинених, підвищення бюджету спрямовується як на транспортні послуги, так і житлово-комунальні послуги. Ми сьогодні бачимо таку ситуацію, коли збільшується бюджет у 5 разів, і з іншого боку, підвищуються тарифи в 4 рази, і покриття витрат відбувається за рахунок киян», - зазначив він.

Діяльність столичної влади І.ПЛАЧКОВ назвав непрофесійною. «Я вважаю, що таку ситуацію ми не можемо допустити. Блок Кличка ініціюватиме розгляд питання про тарифну політику і в Антимонопольному комітеті, і у відповідних судових органах», - сказав він.

Крім того, як зазначила Н.НОВАК, підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги (для юридичних осіб) і транспорт призведе до зростання цін в столиці, оскільки позначиться на представниках малого і середнього бізнесу, які, у свою чергу, закладатимуть нові тарифи у вартість своїх послуг і товарів.

Н.НОВАК зазначила, що підвищення тарифів можна було проводити поступово, крім того, на сьогоднішній день, на її думку, ціна на рекламу в метрополітені й на інших видах транспорту ще не відповідає ринковому рівню, і за рахунок підвищення ціни на неї транспортники могли також збільшити свої доходи.

Я вважаю, що сьогодні таке розпорядження є досить сильним ударом по кишенях киян. Сьогодні вартість проїзду в Києві з найменшої перетворилася на найбільшу в Україні. Ми бачимо, що влада не виконує зобов`язань, взятих перед киянами», - наголосила Н.НОВАК.

Як повідомлялося, з сьогоднішнього дня, 4 листопада, проїзд в комунальному транспорті Києві подорожчав в чотири рази.