Київ. 3 листопада. УНІАН. Спільний представницький орган профспілок вимагає від влади залучити їх до розробки заходів з подолання економічної кризи.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН на тему: «Позиція профспілок: подолання наслідків кризи – не за рахунок трудящих» повідомив заступник голови Федерації профспілок України Григорій ОСОВИЙ.

За його словами, представники всеукраїнських профспілок 28 жовтня на засіданні Спільного представницького органу прийняли рішення висловити категоричний протест діям всіх гілок влади, які в односторонньому порядку, без консультацій з профоб’єднаннями, розробляють пропозиції з подолання кризи в Україні.

Відео дня

Г.ОСОВИЙ пояснив таку жорстку реакцію тим, що влада, в особі Президента, Кабінету міністрів і Верховної Ради більше переймається порятунком фінансового сектору та банківської системи, випускаючи з поля зору інтереси найманих працівників. Сьогодні, наголосив заступник голови ФПУ, існує реальна загроза масових звільнень, неоплачуваних відпусток та скорочення зайнятості людей. Ці фактори змушують профспілки перейти до активних дій.

“Ми запропонували поки що мирний характер проведення взаємних перемовин (з владою - УНІАН), а саме - відновлення соціального діалогу”, - зазначив Г.ОСОВИЙ.

За його словами, профспілки звернулися до Президента з вимогою 6 листопада скликати засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради при Президентові України для обговорення ситуації та вироблення узгоджених дій, спрямованих на мінімізацію наслідків фінансової кризи.

Крім цього, представники профоб’єднань вимагають довести до них вимоги Міжнародного валютного фонду, висунуті Україні для надання кредиту, а також пропозиції щодо використання цих коштів.

У разі ухилення соціальних партнерів від проведення діалогу та ігнорування пропозицій Спільного представницького органу, профспілки організують масові акції протесту, робота з підготовки яких вже розпочалась.