Київ. 29 жовтня. УНІАН. Лідер Народно-демократичної партії Людмила СУПРУН представила свій проект заходів для запобігання негативним наслідкам світової фінансової кризи для економіки України.

Сьогодні на прес-конференції в УНІАН вона зазначила, зокрема, що пропонує залучити іноземних інвесторів в українську економіку за прикладом Франції і Китаю - шляхом скасування для них податків і обмежень.

За словами Л.СУПРУН, в результаті в України не буде потреби використовувати кредит Міжнародного валютного фонду у розмірі 16,5 млрд. дол.

Відео дня

«Це сума, котра вдвічі перевищує розмір державного боргу України. Якщо ці гроші підуть на повернення інвесторам валюти, то Україна знову залишиться з боргами, до яких вона не має ніякого відношення, а економіка від цього не виграє», - стверджує лідер НДП.

Також Л.СУПРУН переконана в необхідності розробити великі інфраструктурні проекти для розвитку української економіки і залучення внутрішнього і зовнішнього інвесторів.

Аби зберегти робочі місця в українській автопромисловості, Л.СУПРУН вважає необхідним виконати вимоги законодавства щодо надання пільговим категоріям населення безплатних автомобілів національного виробництва.

«Державний бюджет України повинен дати замовлення українському автопрому на виконання закону щодо забезпечення людей автомобільною технікою і таким чином, автопром «утримає» металургів і приладобудівників (від впливу економічної кризи - УНІАН). У такий спосіб ми зможемо вберегти робочі місця і одночасно виконати соціальне зобов`язання країни», - заявила лідер НДП.

Крім того, Л.СУПРУН відповідальність за кризу в країні поклала на виконавчі органи влади, які сформували парламент.