Київ. 17 жовтня. УНІАН. Роботодавці України закликають керівництво країни скасувати дострокові вибори до Верховної Ради для подолання фінансової кризи.

Про це йдеться у зверненні роботодавців до Президента України, прем`єр-міністра і народних депутатів, текст якого переданий агентству УНІАН.

Як наголошується у зверненні, керівники країни повинні «переглянути рішення щодо проведення дострокових виборів, що є недоцільними у поточних обставинах, і продемонструвати злагодженість у поглядах і діях щодо подолання наслідків світової фінансової кризи в Україні».

Відео дня

Також у зверненні наголошується, що «світова фінансова криза наближається до України. Вже сьогодні ми стаємо свідками її проявів у стратегічних для економіки країни галузях – гірничо-металургійній, будівельній, фінансово-банківській тощо. Зокрема, зовнішній борг корпоративного і державного сектора зараз становить 100 млрд. доларів, борг приватного сектора – 85 млрд. доларів».

Роботодавці заявляють, що «проблеми банківського сектора, загострення кризових явищ у металургії й інших стратегічних галузях неминуче відіб’ються на загальноекономічній ситуації в Україні. У контексті з політичною нестабільністю, підвищенням цін і тарифів природних монополій можна говорити про посилення панічних настроїв з боку інвесторів і громадян».

“Єдиним ефективним методом протидії кризовим проявам в економіці повинна бути демонстрація стабільності, передбачуваності і послідовності дій української влади», – наголошується у зверненні