Київ. 16 жовтня. УНІАН. Адвокат Олександр Плахотнюк і правозахисник, член центру захисту прав людини "Свобода" Денис Ципін закликають органи прокуратури звернути увагу на незаконне порушення міліцією кримінальних справ по відношенню до громадян.

Про це вони заявили сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

В якості одного із прикладів О.Плахотнюк навів справу свого підзахисного, киянина Богдана Хмельницького, 1976 р.н, якого за сфабрикованим обвинуваченням у крадіжки автомобіля було затримано наприкінці січня 2005 року.

Відео дня

За словами адвоката, після затримання Б.Хмельницький неодноразово піддавався тортурам з боку міліції для з метою примушення оговорити себе.

За словами О.Плахотнюка, починаючи з моменту затримання його підзахисний перебуває у Фастівському ізоляторі тимчасового тримання, а тим часом Васильківський міжрайонний суд затягує розгляд справи, двічи повертаючи її на дослідування.

"Людина вже майже чотири роки відбуває покарання ще до винесення рішення судом", сказав він. При цьому адвокат додав, що до уваги не береться той факт, що "докази, зібрані на досудовому слідстві, відсутність свідків не беруться до уваги".

У свою чергу Д.Ципін зазначив, що за таких обставин прокуратура, як контролюючий орган,   має звернути увагу  на дії  співробітників міліції.