Київ. 16 жовтня. УНІАН. Керівники шести всеукраїнських та міжнародних громадських організацій з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, звернулися до Президента України Віктора ЮЩЕНКА з проханням відмінити його указ про розпуск Верховної Ради і проведення дострокових виборів.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила голова Міжнародного благодійного фонду «Діти Чорнобиля за виживання» Людмила ЗАКРЕВСЬКА.

Вона наголосила, що з цього приводу було підписане звернення до Президента України.

Відео дня

Л.ЗАКРЕВСЬКА зауважила, що члени чорнобильських організацій висловлюють свій протест проти використання коштів з державного бюджету для проведення дострокових виборів, саме тих коштів, яких потребують чорнобильці.

“Усі ми, що об’єднані Чорнобильским рухом, просимо Вас скасувати указ щодо дострокового припинення повноважень парламенту в зв’язку з економічною кризою та гострою потребою вирішення соціальних проблем громадян України”, - зазначається у зверненні.

Л.ЗАКРЕВСЬКА заявила, що проводити зараз дострокові вибори народних депутатів та витрачати на це величезні кошти є недоцільним. За її словами, зараз потребують нагального вирішення ряд інших проблем.

У свою чергу, голова Всеукраїнського об’єднання інвалідів Чорнобиля і війни "Відродження України" Василь ГЛАДКИХ наголосив, що нагального вирішення потребує проблема забезпечення житлом 41 тисяч сімей чорнобильців. “При нинішніх обсягах фінансування, а це 69 мільйонів гривень на рік, вирішення вищезазначеної проблеми затягується на десятки років”, - сказав він.

Крім того, зауважив В.ГЛАДКИХ, гостро стоїть проблема оздоровлення і лікування громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Голова Всеукраїнської Чорнобильської народної партії «За добробут та соціальний захист народу» Микола ІСАЄВ зауважив, що проведення дострокових виборів докорінно не змінить ситуацію. “Це тільки будуть викинуті гроші на вітер. Оскільки розстановка сил в парламенті не зміниться”, - сказав він.