Київ, 16 жовтня 2008 р. – З метою підтримки розширення масштабів протидії СНІДу в Україні Виконавчий директор Об’єднаної Програми ООН з ВІЛ/СНІДу (ЮНЕЙДС) д-р Пітер Піот та спеціальний представник ЮНЕЙДС Її Королівська Високість, крон-принцеса Норвегії Метте-Марит відвідають Україну 20 – 22 жовтня 2008 року.

Епідемія ВІЛ-інфекції в Україні залишається однією з найсуворіших у Європі та Співдружності Незалежних Держав. За оцінками фахівців, 440 000 людей в країні живуть з ВІЛ. У 2007 році рівень поширеності ВІЛ серед дорослого населення досяг тривожного показника 1,6%. 

Під час цього спільного візиту д-р Піот та Її Королівська Високість крон-принцеса Норвегії Метте-Марит  зустрінуться з високо посадовцями, людьми, які живуть з ВІЛ, представниками різних організацій громадянського суспільства, ВІЛ-сервісних НУО, релігійних конфесій, молодіжними активістами, представниками приватного сектору та донорської спільноти.

Відео дня

 В ході обговорень вони зосередяться на темі підсилення лідерства з метою вирішення численних проблем, з якими стикаються люди, які живуть з ВІЛ. Крім того, вони обговорюватимуть питання прав та потреб груп населення, найбільш уражених епідемією, тобто осіб, які споживають наркотики, робітників секс-бізнесу, чоловіків, які мають статеві стосунки з чоловіками, ув’язнених, жінок, дівчат та молоді. Вони закликатимуть до більш широкого залучення та мобілізації всіх секторів суспільства, приділяючи першочергову увагу урядові та його відданості справі розширення протидії СНІДу; а також підкреслять важливість інтенсифікації профілактики ВІЛ задля забезпечення ефективних та сталих заходів у відповідь на епідемію в Україні.

Представників ЗМІ запрошують до участі у прес-конференції та відвідати виступ у Києво-Могилянській академії. Більш докладну інформацію наведено нижче.

Прес-конференція

Місце: Інформаційне агентство УНІАН, вул.. Хрещатик, 4, Київ, Україна 

Дата: 21 жовтня 2008 р.

Час: 14:30 – 15:30 

Виступаючі: Виконавчий директор ЮНЕЙДС, заступник Генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй д-р Пітер Піот; та 

Спеціальний представник ЮНЕЙДС Її Королівська Високість, крон-принцеса Норвегії Метте-Марит

Фасилітатор:   д-р Анна Шакарішвілі, Країнний координатор ЮНЕЙДС в Україні

Києво-Могилянська академія

Для участі в цьому заході журналістам слід зв’язатися з УНІАН, щоб зареєструватися заздалегідь.

Місце: Києво-Могилянська академія, Староакадемічний корпус (бібліотека), вул.. Г. Сковороди, 2, Київ, Україна

Дата: 21 жовтня 2008 р.

Час: 17:30 – 18:00   

Виступаючі: Виконавчий директор ЮНЕЙДС, заступник Генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй д-р Пітер Піот; та 

Спеціальний представник ЮНЕЙДС Її Королівська Високість, крон-принцеса Норвегії Метте-Марит

Контакти: Акредитація преси

пані Вікторія Гончаренко, УНІАН | тел.: 8-044-279-33-53 | vika@unian.net

Організація інтерв’ю та отримання додаткової інформації:

Д-р Юрій Субботін, ЮНЕЙДС-Україна | тел.: 8-050-351 78 21 | subbotiny@unaids.org

ЮНЕЙДС є інноваційним спільним підприємством в системі Організації Об’єднаний Націй, яке об’єднує зусилля та ресурси десяти установ системи ООН у здійсненні заходів у відповідь на СНІД. Співробітники Секретаріату ЮНЕЙДС, штаб-квартира якого знаходиться у Женеві, Швейцарія, працюють у більш ніж 80 країнах по всьому світу. Узгоджені дії, що їх виконує система ООН у відповідь на СНІД, координуються у країнах через тематичні групи ООН та спільні програми зі СНІДу. Коспонсорами ЮНЕЙДС є УВКБ ООН, ЮНІСЕФ, ВПП, ПРООН, ЮНФПА, ЮНОДК, МОП, ЮНЕСКО, ВООЗ та Світовий банк. Відвідайте веб-сайт ЮНЕЙДС:  www.unaids.org