Київ. 15 жовтня. УНІАН. Ошукані вкладники Ощадбанку СРСР просять Президента України Віктора ЮЩЕНКА скасувати указ про дострокові парламентські вибори.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив директор Всеукраїнського громадського об’єднання “Вкладники та акціонери” Володимир МАРКОВ.

За його словами, проведення дострокових виборів взагалі ставить під сумнів питання повернення втрачених заощаджень вкладників Ощадбанку СРСР.

Відео дня

Він повідомив, що до об’єднання надходять численні звернення громадян, які висловлюють побоювання, що кошти, призначені на повернення вкладів, замість цього підуть на вибори, “які країні не принесуть нічого, крім розбрату та самопоборювання”.

Більше того, за словами В.МАРКОВА, ошукані вкладники стурбовані тим, що не відомо, чи будуть наступні парламент й уряд опікуватись взагалі питаннями повернення вкладів.

Саме тому ВГО “Вкладники та акціонери” оприлюднило відкритий лист до глави держави, текст якого зачитав В.МАРКОВ.

У листі висловлюється стурбованість ситуацією, що склалась у державі після підписання указу про дострокове припинення повноважень парламенту.

“Лише уряд Юлії ТИМОШЕНКО почав реально повертати громадянам їхні втрачені грошові заощадження”, - пишуть вкладники, зауважуючи, що саме діючий Кабінет міністрів почав виплачувати у 20 разів більше, ніж усі попередні – тисячу гривень проти 50 гривень.

“У вас, пане Президенте, є два шляхи. Перший – це служіння власному народу, турбота про його добробут, про зростання зарплат і пенсій... І другий – абсолютно безперспективний шлях – це нікому не потрібна внутрішня боротьба з власним урядом і українським прем’єром”, - йдеться у листі.

Вкладники закликають Президента обрати перший шлях – шлях служіння українському народу. “А український народ, за всіма соціологічними дослідженнями, сьогодні категорично проти виборів. Наш народ хоче спокійно працювати, жити у мирі і злагоді, і мати достойний добробут. Тому від імені мільйонів ошуканих вкладників України ми категорично вимагаємо від вас скасування указу про дострокові вибори”, - наголошується в листі.

Як повідомляв УНІАН, 10 жовтня Всеукраїнська спілка ошуканих вкладників Ощадбанку СРСР (ВСОВ) оприлюднила заяву, в якій назвала «неприйнятним та блюзнірським» рішення Президента В.ЮЩЕНКА оголосити дострокові вибори до Верховної Ради в умовах нинішньої економічної кризи. Також у заяві наголошувалось, що дострокові вибори ставлять під загрозу продовження виплат за вкладами Ощадбанку СРСР