Київ. 13 жовтня. УНІАН. Конференція Тернопільської крайової організації Народного руху України, що відбулася 11 жовтня, прийняла рішення звернутися до учасників з’їзду партії з пропозицією розглянути питання про недовіру голові НРУ Борису ТАРАСЮКУ.

Про це поінформував народний депутат, голова Тернопільської крайової організації НРУ Іван СТОЙКО, повідомляється на сайті блоку “Наша Україна – Народна самооборона”.

“Учасники обласної конференції НРУ вважають, що ТАРАСЮК перевищив свої повноваження при визначенні формату участі в позачергових виборах до Верховної Ради, відступив від ідеологічних та програмових засад НРУ”, - відзначив він.

Відео дня

“Рух завжди стояв на захисті національних цінностей, - наголосив І.СТОЙКО, - якщо хтось відходить від таких цінностей, від наших ідеологічних і програмових засад, то така людина повинна відповідати перед однопартійцями”. На переконання народного депутата, “повинна відбутись ротація керівництва партії, тому що воно пішло по шляху, який називається зрада Руху, зрада національних інтересів”.

За словами І.СТОЙКА, “делегати конференції також підтримати ініціативу Президента ЮЩЕНКА щодо створення єдиного блоку партій національно-демократичного спрямування на позачергових виборах до Верховної Ради”.

Як повідомлялося, ряд народних депутатів, членів Народного руху звинуватило керівництво НРУ в змові з БЮТ заради місця в списку та міністерських портфелів в майбутньому.

Зокрема, депутат Ярослав КЕНДЗЬОР заявив, що незабаром має бути з’їзд партії, і керівництвом партії «робляться колосальні зусилля, чиниться шалений тиск і батогом, і пряником», щоб змусити крайові організації підтримати рішення про блокування на виборах із БЮТ.