Київ. 10 жовтня. УНІАН. Керамічна група «Голден Тайл» має намір цього року збільшити виробництво і реалізацію керамічної плитки на 55% - до 15,5 млн. кв. м.

Про це повідомив директор Керамічної групи «Голден Тайл» Олексій ІСАЄНКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, цього року група планує виробити і реалізувати 15,5 млн. кв. м плитки, з них 22% становитиме експорт.

Відео дня

За даними О.ІСАЄНКА, за січень-вересень ц.р. група виробила близько 12 млн. кв. м плитки, реалізувала близько 11,5 млн. кв. м. У 2007 році обсяг виробництва і реалізації плитки становив близько 10 млн. кв. м.

«Зараз ми продаємо небагато більше, ніж виробляємо», - додав він.

У свою чергу голова правління ЗАТ «Харківський плитковий завод» Ігор ЄЛЬЧАНІНОВ зазначив, що підприємство за останні три роки нарощувало потужності з 9,5 млн. кв. м до 15,5 млн. кв. м. плитки цього року.

О.ІСАЄНКО також зазначив, що група працює прибутково. «Ми йдемо з виконанням бізнес-плану на цей рік», - сказав він.

За словами директора групи, «Голден Тайл» займається виробництвом керамічної плитки у всіх цінових сегментах. У 2009 році група має намір випустити 18 нових колекцій плитки в економ-, середньому і високому сегментах.

При цьому О.ІСАЄНКО додав, що вихід групи на зовнішні ринки не призведе до підвищення вартості на їх продукцію на внутрішньому ринку, оскільки до 2010 року планується збільшити потужності виробництва в 2 рази - до 37 млн. кв. м.

Довідка УНІАН. Керамічна група «Голден Тайл» була створена 9 вересня 2008 року. Вона об`єднує глиновидобувне підприємство «Шахтобуд», ЗАТ «Харківський плитковий завод» і дистриб`юторську компанію ТОВ «Голден Тайл».

«ХПЗ» виробляє 50% плитки в Україні. Загальна виробнича потужність підприємства становить 15,5 млн. кв. м плитки.

ТОВ «Шахтобуд» володіє Веролюбовським родовищем білої глини в Донецькій області і щорічно виробляє 300 тис. тонн глини, 50% якій використовується для ХПЗ, 50% експортується до Італії таі Іспанії.

ТОВ «Голден Тайл» - ексклюзивний дистриб`ютор продукції ХПЗ. До складу компанії входять 15 дистриб`юторських центрів в Україні, філіал в Росії. Компанія експортує продукцію до Росії, Молдови, Казахстану, Туркменістану, Узбекистану і Білорусі.