Київ. 10 жовтня. УНІАН. Міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО не виключає, що за результатами розслідування київська охоронна фірма «Грегос» через інцидент, що стався 2 жовтня на вулиці Первомайського у Печерському районі столиці, буде позбавлена ліцензії.

Про це Ю.ЛУЦЕНКО заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН, відповідаючи на запитання журналістів.

«Я думаю, ця охоронна компанія буде позбавлена охоронної ліцензії», - сказав міністр, додавши, що після інциденту він особисто зустрічався з журналістами, які зазнали тілесних ушкоджень унаслідок цього інциденту.

Відео дня

За словами глави МВС, розслідування цієї справи перебуває на контролі як керівництва столичного Головного управління міліції, так і МВС.

Як повідомляв УНІАН, 2 жовтня у Печерському районі Києва, на вул. Леоніда Первомайського, о 5.50 ранку розпочався прорив на територію Будинку звукозапису (вул. Первомайського, 5б) з метою завезення техніки для початку будівництва чергової висотки. Мешканці прилеглих будинків, котрі уже близько місяця чергують довкола майданчика, намагалися зупинити співробітників охоронного агентства та “молодиків спортивного вигляду”. Розпочалось протистояння.

Станом на 18.00 захисники майданчика скликали місцевих жителів на спільну зі співробітниками Будинку звукозапису та активістами громадської ініціативи "Збережи старий Київ" акцію проти захоплення території.

Між 19 і 20 годинами сталася бійка, під час якої, крім її учасників, постраждали й журналісти. Зокрема, під час сутички було збито з ніг та побито представників преси, а одному з фотокореспондентів зламали руку.

3 жовтня голова Київської незалежної медіа-профспілки Юрій ЛУКАНОВ заявив, що “під час виконання професійних обов’язків було брутально побито журналістів – фотокореспонденту газети “Коммерсантъ-Украина” Олександру ТЕЧИНСЬКОМУ було зламано руку, фотокореспонденту УНІАН Володимиру ГОНТАРЮ завдано травм, у журналіста Ігоря ЛУЦЕНКА відібрали фотокамеру. Так жорстоко повелися представники однієї з охоронних фірм під час акцій протесту активістів організації “Збережи старий Київ”... Події відбувалися на очах у міліції, але вона не втручалася і не вживала заходів для припинення конфлікту”, – заявив Ю.ЛУКАНОВ.

3 жовтня Центр громадських зв’язків Головного управління МВС України у м. Києві повідомив, що київська міліція порушила кримінальну справу за фактом хуліганських дій, вчинених 2 жовтня біля будинку 5-б на вулиці Первомайського в Печерському районі столиці, внаслідок яких постраждали представники мас-медіа, а також декілька охоронців фірми «Грегос».

За інформацією ЦГЗ, кримінальну справу порушено за заявами представника ЗМІ та кількох охоронців вказаної фірми, які надійшли до Печерського районного управління міліції.