Київ. 10 жовтня. УНІАН. Міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО має надію, що в найближчі півроку суд винесе вердикт одному з головних організаторів квартирної афери «Еліта-центр» Олександру ШАХОВУ (ВОЛКОНСЬКОМУ).

Про це міністр заявив сьогодні на прес-конференції УНІАН.

«Впевнений, що у найближчі півроку, якщо не затягнеться розслідування, ми дізнаємось про судовий вирок», - сказав він.

Відео дня

При цьому Ю.ЛУЦЕНКО висловив жаль, що міліція не зможе повернути награбоване «Еліта-центром» потерпілим, оскільки більшість коштів незаконно привласнених вже була витрачена організаторами та учасниками афери.

Як повідомляв УНІАН, учора, 9 жовтня до Києва зі Швейцарії було екстрадовано одного з головних організаторів столичної квартирної афери "Еліта-центр" О.ВОЛКОНСЬКОГО (справжнє ім’я – Олександр ШАХОВ).

Швейцарські правоохоронні органи затримали О.ВОЛКОНСЬКОГО (ШАХОВА, 1971 р.н., уродженець м. Кемерово, Росія) наприкінці жовтня 2007 року під час проходження ним паспортного контролю в аеропорту м. Женеви з підробленим ізраїльським паспортом.

Генпрокуратура України підготувала необхідні для екстрадиції О.ВОЛКОНСЬКОГО документи і 25 жовтня 2007 року направила до Федерального департаменту юстиції і поліції Швейцарської Конфедерації. 30 жовтня 2007 року дані документи були одержані, і розпочався процес екстрадиції О.ШАХОВА в Україну.

Довідка УНІАН. Внаслідок будівельної афери «Еліта-центр» у Києві постраждали понад 1,5 тис. осіб. За даними міліції, ця компанія укладала з громадянами договори про пайову участь у зведенні будинків у різних районах Києва, проте будівництво за цими адресами не велося. Загальна сума привласнених грошей вкладників становить близько 100 млн. дол.