Київ. 10 жовтня. УНІАН. Керамічна група «Голден Тайл» інвестує в модернізацію ЗАТ «Харківський плитковий завод» близько 100 млн. дол.

Про це повідомив голова правління ЗАТ «Харківський плитковий завод» Ігор ЄЛЬЧАНІНОВ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, з 2005 року на підприємстві почалася комплексна модернізація, в яку на сьогодні інвестовано 30 млн. дол.

Відео дня

І.ЄЛЬЧАНІНОВ уточнив, що модернізація проводиться на позикові кошти, надані українськими банками.

У рамках модернізації в 2007 році було введено в експлуатацію чотири нові лінії італійської марки SACMI з потенціалом виробництва плитки для стін 10 млн. кв. м за технологією монопорозу, дві потоково-конвеєрні лінії SACMI з потенціалом 5 млн. кв. м (плитка для підлоги) і одна лінія SACMI для виробництва декору з потенціалом виробництва 0,5 млн. кв. м на рік.

На сьогодні загальна потужність виробництва становить до 15,5 млн. кв. м продукції на рік.

Після модернізації, яку планується завершити в 2010 році, компанія розраховує збільшити виробництво до 37 млн. кв. м.

Подальша модернізація підприємства передбачає будівництво фритоварочного цеху, а також встановлення ще чотирьох ліній виробництва плитки за технологією монопорозу.

Довідка УНІАН. Керамічна група «Голден Тайл» була створена 9 вересня 2008 року. Вона об`єднує глиновидобувне підприємство «Шахтобуд», ЗАТ «Харківський плитковий завод» і дистриб`юторську компанію ТОВ «Голден Тайл».

«ХПЗ» виробляє 50% плитки в Україні.

ТОВ «Шахтобуд» володіє Віролюбівським родовищем білої глини в Донецькій області і щорічно виробляє 300 тис. тонн глини, 50% якої використовується для ХПЗ, 50% експортується до Італії та Іспанії.

ТОВ «Голден Тайл» - ексклюзивний дистриб`ютор продукції ХПЗ. До складу компанії входять 15 дистриб`юторських центрів в Україні, філіал у Росії. Компанія експортує продукцію до Росії, Молдови, Казахстану, Туркменістану, Узбекистану та Білорусі.