Київ. 10 жовтня. УНІАН. Міністр внутрішніх справ, лідер "Народної самооборони" Юрій ЛУЦЕНКО переконаний, що на дострокових виборах до Верховної Ради всі демократичні сили мають об’єднатися в єдиний демократичний блок на основі БЮТ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції УНІАН.

«Всі демократичні сили мають об’єднатися навколо БЮТ. Це потрібно країні. Це потрібно, щоб поважали Україну. Тому я буду закликати всі демократичні сили об’єднатися навколо БЮТ», - підкреслив Ю.ЛУЦЕНКО, додавши при цьому, що, на його переконання, так само мають вчинити всі позапарламентські сили, в тому числі й Блок Віталія Кличка, з яким «Народна самооборона» планує провести відповідні переговори найближчим часом.

Відео дня

Пояснюючи свою позицію, Ю.ЛУЦЕНКО зазначив, що на сьогоднішній день саме через "деструктивну" позицію Секретаріату Президента спостерігається політичне протистояння, і саме через цю позицію оголошено дострокові вибори ВР.

Ю.ЛУЦЕНКО нагадав, що кілька місяців тому він закликав Президента і його Секретаріат припинити роботу проти демократичної коаліції і звільнити з посади глави Секретаріату Віктора БАЛОГУ.

"Натомість замість відставки В.БАЛОГИ ми отримали відповідь (від Президента – УНІАН), що «БАЛОГА - це я», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО. При цьому він зауважив, що, на жаль, «В.ЮЩЕНКО, якого ми на Майдані вибрали лікувати країну, виявився не доктором Айболітом, а патологоанатомом країни. На жаль, Президент Майдану перетворився на особу, яка переслідує власні інтереси», - сказав лідер "Народної самооборони", додавши при цьому, що В.ЮЩЕНКО, маючи «персональну ненависть до ТИМОШЕНКО», забув про інтереси держави.

А тому, на його переконання, проголошені главою держави дострокові вибори «є нелогічними і неправильними» та можуть призвести в черговий раз до «зіштовхування лобами» громадян України.

Крім того, переконаний Ю.ЛУЦЕНКО, дострокові вибори можуть ще більше відвернути довіру до нашої держави.

«Якщо Президент хоче, так і буде», - зазначив Ю.ЛУЦЕНКО.

У той же час він висловив думку, що фінансування дострокових виборів має бути покладено не на державний бюджет, а на тих осіб, які їх ініціюють. «Чесніше було б провести ці вибори за рахунок їх ініціаторів», - зазначив він.

Також Ю.ЛУЦЕНКО сказав, що «Громадянський рух «Народна самооборона» вважає правильним і справедливим тезу БЮТ, щоб спочатку прийняти зміни до бюджету, далі проголосувати за бюджет наступного року і лише потім – за фінансування виборів».

«Спочатку зранку гроші для народу, а увечері - стільці для його слуг», - наголосив Ю.ЛУЦЕНКО.

На його думку, сьогодні всім демократичним силам необхідно об’єднатися та не розпорошувати свої сили.

Також Ю.ЛУЦЕНКО вважає, що дострокові парламентські вибори можуть продемонструвати падіння рівня довіри виборців до пропрезидентської сили, яку він (Президент) може особисто очолити.

«Якщо Віктор Андрійович хоче бути свідком катастрофи падіння його політичної сили, то він почує», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО, додавши при цьому, що «ці вибори не потрібні суспільству, вони потрібні Президенту для переформатування коаліції, і це пряма дорога до об’єднання з Партією регіонів».