Київ. 9 жовтня. УНІАН. Керівництво ЗАТ «Комплекс Агромарс» (торгова марка «Гаврилівські курчата») вважає, що скандал навколо підприємства, пов`язаний з порушенням ним норм природоохоронного законодавства, підіймається з політичних причин.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив генеральний директор ЗАТ «Комплекс Агромарс» Олексій МАРЧЕНКО.

«Деякі політичні партії, наперед знаючи про рішення Президента про проведення дострокових виборів до Верховної Ради, за підтримки місцевих властей зробили передвиборний старт. Вони вирішили розіграти карту захисників навколишнього середовища і лякати електорат неіснуючими проблемами і неіснуючою небезпекою з боку комплексу «Агромарс», - заявив О.МАРЧЕНКО.

Відео дня

Він вважає, що це сили, які є супротивниками БЮТ, оскільки діяльність підприємства «асоціюється» саме з цим блоком.

«Ми не виключаємо причетність до подібних акцій сил, які зацікавлені в дискредитації уряду, прем`єра і БЮТ напередодні виборів», - підкреслив О.МАРЧЕНКО.

Він наголосив, що підприємство працює без будь-яких порушень норм природоохоронного законодавства, і протягом останніх 2-2,5 року ніхто, у тому числі й громадські організації, подібних претензій не висував.

«Більш того, у нас за цей час були різні комісії, які десятки разів проводили перевірки на предмет відповідності діяльності підприємства природоохоронному законодавству», - заявив гендиректор ЗАТ, зазначивши, що результати цих перевірок були позитивними.

Що стосується звинувачень у тому, що в результаті діяльності підприємства забруднюється річка Скоропадка, О.МАРЧЕНКО підкреслив, що всі об`єкти комплексу знаходяться на відстані десятків кілометрів від неї.

За його словами, підприємство має всі необхідні документи, у тому числі й експертизи різних природоохоронних організацій, які дозволяють вирощувати курей, а також утилізувати відходи виробництва, не тільки органічні, але й технічні. На підприємстві санстанція регулярно проводить аналіз повітря і відпрацьованої води.

Як повідомляв УНІАН, жителі Вишгородського району Київської області вимагають припинити роботу ЗАТ «Комплекс Агромарс» до повного приведення його діяльності у відповідність до норм природоохоронного законодавства. Вони вважають, що внаслідок захоронення курячих відходів підприємством місцеві жителі піддаються ризику через забруднення повітря, води і грунту.

Довідка УНІАН. ЗАТ «Комплекс Агромарс» створене в 1998 році і має понад 270 пташників для вирощування і утримання курчат, цехи із забою і переробки м`яса птиці потужністю близько 9 тис. голів/год. Це підприємство, яке відоме під торговим брендом «Гаврилівські курчата», є одним із найбільших виробників курятини в Україні.