Київ. 9 жовтня. УНІАН. Перший Президент України Леонід КРАВЧУК не виключає, що Блок Юлії Тимошенко займе перше місце за результатами дострокових парламентських виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Я думаю, все ж таки, що першість візьмуть БЮТ та Регіони”, - сказав Л.КРАВЧУК, додавши, водночас, що на сьогодні “БЮТ, можливо, і на першому, а що буде завтра, я не знаю". "Чому на першому? Тому що я бачу, які сьогодні відбуваються рухи в суспільстві”, - сказав він, навівши приклад, що сьогодні в політичних ток-шоу люди підтримують позицію БЮТ. “Люди вже хочуть до чогось схилитись. Оця демагогія й розривання на собі сорочок, воно вже нікого не задовольняє. Я думаю, що стільки, скільки наші патріоти, комуністи, соціалісти порвали на собі сорочок - вистачило б на всю гуманітарну допомогу Грузії”, - сказав Перший Президент.

Відео дня

Л.КРАВЧУК підкреслив, що сьогодні суспільство знервоване і тому може обрати більш радикальні політичні сили. Він навів приклад із зростаючим на заході України рейтингом лідера ВО "Свобода" Олега ТЯГНИБОКА. “Люди вже не знають, кому вірити в цій ситуації, ті, що вірили Президенту, – побачили, що всі принципи Майдану розтоптані, вже про них і мовчать...”, - зауважив Л.КРАВЧУК.

Говорячи про “Нашу Україну”, Л.КРАВЧУК розповів анекдот про країну карликів: “Справа відбувається в країні карликів. Проблеми величезні – економічні, політичні, міжнародні, ще й, на жаль, додались проблеми демографічні. Народжуються все менші й менші діти. Старший карлик зібрав карликову еліту і каже: давайте радитись. Ніхто не вносить пропозицію, старший карлик сів і дивиться в залу. Еліта все менша й менша з кожним роком. Подивився і каже: карлики, перестаньте займатися сексом. У залі невдоволення. Кажуть: ми ж і так обділені, ще й цим не можна займатися, та хоч поясни, чому? Каже старший карлик: так ми і до мишей досексуалимся”.

Пояснюючи зв’язок між цим анекдотом та “Нашою Україною”, Л.КРАВЧУК зауважив, що “в 99-му році "Наша Україна" набрала 22% голосів... у 2007 – 12%. Зараз 5% буде для неї ідеально. Таким чином, якщо наш Президент буде і надалі проголошувати дочасні вибори, то в парламент прийдуть миші". "Ось вам й зв’язок”, - сказав він.

Прогнозуючи на прохання журналістів стосовно переможця президентських виборів, Л.КРАВЧУК висловив думку, що основні гравці цих виборів вже визначені. “Це безумовно, діючий Президент Віктор ЮЩЕНКО. Безумовно, буде Віктор ЯНУКОВИЧ, хоча він зараз робить такі заяви типу матері Терези – що він не хоче влади, що він взагалі нічого не хоче, а я задаю запитання, якого біса тоді йти до парламенту? На трибуні хизуватись чи як, я не розумію цього. Піде Юлія ТИМОШЕНКО і піде ще багато - набереться список величенький”, - зауважив він. Водночас Л.КРАВЧУК переконаний, що в другому турі буде “боротьба двох” – Ю.ТИМОШЕНКО та В.ЯНУКОВИЧА. “От за кого ви проголосуєте, той і буде Президентом”, - пожартував він, звертаючись до журналіста, який задав запитання.