Громадський Суд України проводитиме у Києві заходи, які змусять місцеву владу покращувати умови життя жителів столиці

Київ. 7 жовтня. УНІАН. Коаліція антикорупційних організацій “Громадський Суд України” обіцяє проводити у Києві заходи, які змусять місцеву владу покращувати умови життя жителів столиці.

Про це заявив на прес-конференції в УНІАН голова коаліції Анатолій МІСЯЦЬ.

Відео дня

Він наголосив, що Київ, який має бюджет у розмірі 25 млрд грн., та районні адміністрації, у яких також чималі бюджети, мають бути прикладом для всіх інших міст України у питаннях подолання таких проблем як висока смертність, алкоголізм тощо. Водночас, за словами А.МІСЯЦЯ, на сьогодні у Києві склалася ситуація, за якої райдержадміністрації стали “буферами для передачі хабарів від низів до верхів”.

“Якщо зроблений майданчик на кшталт якогось 1,5-метрового баскетбольного дитячого майданчика, – це не може вважатися розвитком спортивної інфраструктури”, - наголосив А.МІСЯЦЬ, згадуючи про заяви районних керівників про облаштування нових спортивних майданчиків у місті.

Він також звернув увагу на незадовільну роботу райдержадміністрацій у вирішенні питань благоустрою, зокрема, ліквідації несанкціонованих смітників, відновлення зелених насаджень тощо.

А.МІСЯЦЬ повідомив, що з початку року за ініціативи Громадського Суду України від імені громадських організацій за підписами громадян керівництву райдержадміністрацій у численних зверненнях пропонувалось провести громадські слухання для виявлення реальних побажань мешканців.

“На всі ці звернення жодна з райдержадміністрацій не відповіла реальною згодою на проведення слухань по проблемам громади”, - сказав він.

Реорганізація адміністративного устрою столиці, на переконання А.МІСЯЦЯ, не покращить, а може погіршити ситуацію в місті.

“Якщо реформувати райони як задумано – 5 залишити, а 5 реорганізувати – влада у цих районах буде працювати проти ЧЕРНОВЕЦЬКОГО, і мер нічого не виграє з цих 5 районів, бо депутатський корпус дуже буде берегти свої права. І якщо вони розберуться в законодавстві України, то вони зможуть в цих районах захопити таку владу, яку вже ні громада, ні ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ не зможуть розвалити”, - сказав А.МІСЯЦЬ.

Він підкреслив, що коаліція ставить собі за мету поставити роботу райдержадміністрацій на такий рівень, що вони не боятимуться проведення громадських слухань, а ініціюватимуть їх на будь-яку вимогу.

За словами А.МІСЯЦЯ, вплив на столичних чиновників здійснюватиметься за допомогою різних механізмів - від судових рішень до звичайних громадських слухань.