Київ, 6 жовтня. УНІАН. Жителі Вишгородського району Київської області вимагають припинити роботу ЗАТ «Комплекс Агромарс» до повного увідповіднення його діяльності нормам природоохоронного законодавства.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції повідомили депутат Литвинівської сільської ради Тетяна САВЕНКО і депутат Димерської селищної ради Олег ЛЕВКОВЕЦЬ.

«Ми не вимагаємо закриття підприємства. Ми виступаємо за те, щоб примусити це підприємство виконувати природоохоронне законодавство», - сказала Т.САВЕНКО.

Відео дня

Своєю чергою О.ЛЕВКОВЕЦЬ, пояснюючи мотиви таких вимог, повідомив, що внаслідок поховання курячих відходів підприємства місцеві жителі піддаються ризику через забруднення повітря, води і ґрунтів.

«Рівень мікроорганізмів у водах навколо комплексу перевищує норму в 21 000 разів, а кишкової палички - у 48 000 разів. Дуже забруднені річка Скоропадка і довколишні землі», - уточнив громадський суддя Ярослав МІСЯЦЬ.

За його словами, жителі не раз зверталися до Президента, прем`єр-міністра та міністра екології, а 8 жовтня планують почати пікетування Кабінету Міністрів з вимогою припинити роботу ЗАТ «Комплекс Агромарс», здійснити повне санітарно-епідеміологічне обстеження регіону та примусити підприємство виконати всі норми екологічного законодавства.

Довідка УНІАН. ЗАТ «Комплекс Агромарс» створене 1998 року і має більше 270 пташників для вирощування і утримання курчат, цехи для забою і переробки м`яса птиці потужністю близько 9 тис. голів/год. Це підприємство, відоме під торговим брендом «Гаврилівські курчата», є одним з найбільших виробників курятини в Україні.