Київ. 2 жовтня. УНІАН. Всеукраїнська громадська організація «Спілка захисту прав суб`єктів підприємництва» оголошує жовтень цього року місяцем боротьби зі зловживаннями у сфері державних закупівель.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив голова правління організації Володимир ДОБРОСКОК.

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, близько місяця тому уряд заявляв про свій намір навести лад у сфері державних закупівель, проте ситуація тут, як і раніше, залишається складною. «Того рівня корупції, який існує сьогодні в цій галузі, не було ніколи, він не дозволяє здійснити нашій державі економічний прорив. Сьогодні, на наш погляд, одна з найгостріших проблем – відсутність у малого і середнього бізнесу можливості брати участь і вигравати в тендерах на державні закупівлі товарів і послуг. Ми маємо намір забезпечити нормальний ринок збуту для підприємств малого і середнього бізнесу», - сказав голова «Спілки захисту прав суб`єктів підприємництва». При цьому він додав: «Ми створимо в областях інформаційні центри, в які підприємці зможуть повідомляти про зловживання у сфері держзакупівель, інформацію про всі подібні випадки ми передаватимемо до правоохоронних органів».

Відео дня

Він також повідомив, що організація має намір запропонувати свої рішення у сфері нормалізації ситуації з кредитуванням малого і середнього бізнесу.

«Світова криза кредитування зробила неможливим отримання підприємствами малого і середнього бізнесу України кредитів під низькі процентні ставки. Ми спільно з профільними асоціаціями, що працюють на фондовому і фінансовому ринках, пропонуємо конкретні рішення, що існують сьогодні в країнах Європи і в Росії, які допоможуть розв`язати цю проблему», - сказав В.ДОБРОСКОК.

Крім того, за його словами, «Спілка захисту прав суб`єктів підприємництва» має намір боротися зі зловживаннями державних органів і силових структур відносно малого і середнього бізнесу. “Ми всі знаємо, що останнім часом ці зловживання не тільки не зменшилися, але й продовжують збільшуватися”, - зазначив В.ДОБРОСКОК.

На його думку, малий і середній бізнес в Україні є найменш захищеним від рейдерства. “Від рейдерства страждають не тільки самі бізнесмени, але й люди, зайняті в їхньому бізнесі, їхні сім`ї. Незважаючи на створення спеціальних антирейдерських комітетів, рейдерство в Україні, як було, так і залишається, механізми, запропоновані Верховною Радою і Кабміном, виявилися явно недостатніми. Наша організація спрямує свої зусилля на вирішення цієї проблеми”, - сказав голова організації.