Київ. 1 жовтня. УНІАН. Дніпропетровські підприємства КП ТПЦ «Кіровський», ВАТ «Дніпропетровський ремонтний завод електротранспорту» (ДРЗЕТ), ЗАТ «ЛІТАН» і релігійна громада «Двері в Небо» підписали спільне звернення до лідера БЮТ, прем`єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО, в якому просять захистити їх від корупційних дій депутатів від БЮТ – Гарегіна АРУТЮНОВА і Михайла СОКОЛОВА.

Таку спільну заяву керівники цих підприємств підписали сьогодні в Києві на прес-конференції в УНІАН.

За словами голови правління КП ТПЦ «Кіровський» Сергія ХІМЕНКО, підприємство розташоване в центрі Дніпропетровська і є надзвичайно привабливим об`єктом нерухомості. При цьому він відзначив, що саме тому ТПЦ «Кіровський» став об`єктом інтересів народних депутатів Г.АРУТЮНОВА і М.СОКОЛОВА.

Відео дня

За його словами, 17 липня організована група у складі 30 чоловік спортивної статури під керівництвом якогось Петра ШИСТОПАЛА вчинила збройний напад на ТПЦ «Кіровський». Метою проведення даної рейдерськой атаки, як відзначив С.ХІМЕНКО, було заволодіння злочинним шляхом майном ТПЦ «Кіровський». У результаті фальсифікації протоколу засідання співвласників ТПЦ «Кіровський» П.ШИСТОПАЛ був нібито призначений директором підприємства. Крім того, була змінена юридична адреса компанії на місто Суми.

С.ХІМЕНКО також відзначив, що з метою зобов`язати державного реєстратора зробити дії із внесення в державний реєстр відомостей про зміну статуту, юридичної адреси і керівника ТПЦ «Кіровський» П.ШИСТОПАЛ спільно з Оленою МАГОМЕДОВОЮ, яка володіє часткою ТПЦ «Кіровський» у розмірі 1%, використовували рішення третейського суду при Асоціації «Союз правової підтримки бізнесу», що не володіє відповідними повноваженнями, які були легалізовані ухвалою Господарського суду Сумської області.

У свою чергу, як повідомив заступник голови правління ВАТ «ДРЗЕТ» Дмитро НАУМЕНКО, аналогічна схема з подальшою легалізацією рішень через господарські суди була задіяна і стосовно ЗАТ «ЛІТАН», ВАТ «ДРЗЕТ», а також магазину «Карлсбад». За його словами, вказані підприємства розташовані в центрі Дніпропетровська і є дуже привабливими. Зокрема, площа ВАТ «ДРЗЕТ» становить 2 га і 10 тис. квадратних метрів виробничих площ (підприємство займалося ремонтом тролейбусів, трамваїв і комунальної техніки); магазин «Карлсбад» – 420 кв.м; ЗАТ «ЛІТАН» становить інтерес як власник контрольного пакета акцій ВАТ «ДРЗЕТ».

Також постраждала від таких дій протестантська церква «Двері в Небо», яка безуспішно намагається завершити будівництво храму на земельній ділянці, виділеній міською владою ще в 2001 році. За словами юриста релігійної громади «Двері в Небо» Тетяни ЯРМОХІНОЇ, народні депутати Гарегін АРУТЮНОВ і Михайло СОКОЛОВ без яких-небудь правових підстав намагалися відібрати ділянку землі, блокуючи ухвалення рішення міською владою про продовження оренди даної ділянки. Церковна громада вже п`ять років позбавлена можливості добудувати храм.

«Постраждалих від АРУТЮНОВА і СОКОЛОВА громад і організацій у Дніпропетровську десятки, а людей – тисячі. Навряд чи ці люди, їхні друзі й знайомі, а також усі, хто за останні роки став жертвою інших рейдерських атак АРУТЮНОВА і СОКОЛОВА, проголосують за БЮТ на будь-яких виборах, якщо дії цих народних депутатів залишаться без належної оцінки блоку», – відзначається у зверненні до Ю.ТИМОШЕНКО.

Також учасники прес-конференції повідомили, що раніше вони зверталися з листами до Президента, глави Секретаріату Президента, секретаря РНБО, міністра внутрішніх справ, генерального прокурора, голови СБУ з проханням дати правову оцінку корупційних дій депутатів від БЮТ.