Київ. 30 вересня, УНІАН. У Києві презентовано громадсько-політичне об’єднання “Український блок”.

Як зазначив на прес-конференції в УНІАН з цього приводу народний депутат І, ІІ і ІV скликань, лідер «Українського блоку» Степан ХМАРА, метою створення цього об’єднання є формування в Україні впливової патріотичної сили, яка б об’єднала всіх небайдужих до долі країни та нації, відновила в суспільстві авторитет державницьких сил і стала провідною силою в здобутті реального суверенітету Української держави та справжнього народовладдя, гарантованого чинною Конституцією.

С.ХМАРА зазначив, що блок працюватиме за принципом “трьох П”: професіоналізм, патріотизм і порядність.

Відео дня

Заступник голови Української асоціації ветеранів та співробітників спеціальних підрозділів боротьби з корупцією та організованою злочинністю Микола ПІДДУБНИЙ зазначив, що одне з завдань блоку - домогтися, щоб у правоохоронних органах працювали справжні професіонали. “Необхідно звільнити з міліції всіх корупціонерів, різних шулерів та хапуг”, - сказав він.

У свою чергу член Президії НАНУ академік Ярослав ЯЦКІВ зазначив, що в Україні на сьогодні бракує “критичної маси” незалежних і чесних людей. За його словами, головне завдання блоку в тому, щоб виховувати таких людей, які можуть стати основою громадянського суспільства. “Тільки громадянське суспільство здатне протистояти тим негативним тенденціям, які є зараз в нашій державі”, - сказав він.

Народний депутат України І скликання, голова політичної партії «Україна Соборна” Тетяна ЯХЕЄВА зазначила, що надзавданням “Українського блоку” є створення нової громадянсько-політичної сили, яка здатна вивести Україну, її економіку на передові позиції у світі. “Ми формуємо нашу силу як угруповання здорових, патріотичних, державницьких сил нашого суспільства, які об’єднуються на засадах цінностей, а не матеріальних інтересів”, - додала вона.

Правознавець-міжнародник, Надзвичайний і Повноважний Посол України Володимир ВАСИЛЕНКО у свою чергу зазначив, що зовнішня політика України не може діяти ефективно, оскільки є заручницею внутрішньої ситуації. На його переконання, на сьогодні дуже важливо вжити заходів для кардинальної зміни ситуації всередині країни.

В.ВАСИЛЕНКО переконаний, що одним з першочергових завдань є зміна виборчого законодавства. “Той виборчий закон, який існує на сьогодні, його застосування перетворило парламент на зграю, яка обслуговує інтереси кланів, а не народу”, - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи братиме “Український блок” участь у дострокових парламентських виборах, якщо такі відбудуться, С.ХМАРА сказав: ”Безперечно, ми не можемо стояти осторонь політичних процесів, зокрема такого, як формування влади. Тому, безумовно, будемо брати участь. В якому форматі – це буде видно по обставинах”.