Київ. 29 вересня. УНІАН. Християнсько-Демократичний Союз, який очолює народний депутат Володимир СТРЕТОВИЧ та Християнсько-Демократична Партія України під керівництвом Кирила ПОЛІЩУКА прийняли рішення про створення єдиної партії.

Про це сьогодні лідери цих політичних сил заявили на прес-конференції в УНІАН.

За словами В.СТРЕТОВИЧА, цим об’єднанням "ми хочемо влити новий імпульс в розвиток християнсько-демократичної ідеології... Не виключаємо, що до цього приєднаються інші християнські об єднання".

Відео дня

При цьому В.СТРЕТОВИЧ зауважив, що остаточне рішення про злиття двох політсил, яке поки що має робочу назву "Християнсько-Демократична партія", має бути прийнято 22 листопада під час з їзду партій, в результаті чого склад нової партії зросте орієнтовно на 10 тисяч осіб і сягне 40 тисяч.

У свою чергу К.ПОЛІЩУК, відповідаючи на запитання журналістів зазначив, що "формально" ініціатором об’єднання була ХДП, але - "на зустрічних курсах". "Це було непросте рішення для нас", - сказав він, додавши при цьому, що переговори про об’єднання розпочалися не сьогодні, а ще у 2005 році.

На запитання, яким чином відбуватиметься злиття двох партій, він сказав: "Об’єднання буде іти шляхом саморозпуску ХДПУ".

У той же час, торкаючись теми керівництва в новій партійній одиниці, В.СТРЕТОВИЧ зазначив, що "фактично посада керівника партії мало що означає, оскільки рішення прийматимуться колегіально", але остаточно, хто очолить партію, вирішуватиме з їзд.

Водночас лідер ХДС, даючи відповідь на запитання, що стосувалося президентських виборів, сказав, що "звичайно, партія візьме безпосередню участь у виборчому процесі Президента, але форма участі - дискусійний".

На його переконання сьогодні головним завданням нового об’єднання є "створити не "партію-зірку", а - "партію зірок". "Наше завдання - розвернути увагу виборців на ідеологію, християнську платформу, яку державу ми хочемо побудувати...” “Прийде час, що громадяни втомляться від гречки, 100 гривень і запитають: "А що з країною?"... Тому я переконаний - наш час прийде", - сказав В.СТРЕТОВИЧ.