Київ. 23 вересня. УНІАН. Національна комісія з питань регулювання зв`язку наполягає на можливості ліцензування діапазону радіочастот для третього покоління мобільного зв`язку (3G) вже зараз.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН член НКРЗ Сергій МИРНИЙ.

Як передає кореспондент УНІАН, С.МИРНИЙ зазначив, що «сьогодні немає підстав не проводити видачу ліцензій на радіочастоти 3G». За його словами, «вагомих підстав» для того, щоб цього не можна було зробити, Міністерство оборони не надало.

Відео дня

За даними С.МИРНОГО, в даний час до Кабінету міністрів направлено проект розпорядження КМУ з цього питання, і «ми сподіваємося, що це питання буде вирішено позитивно» - в тій частині, що Кабміном буде ініційовано рішення про кількість ліцензій для 3G і про проведення тендеру на радіочастоти.

За даними члена НКРЗ Анатолія ТИЧИНСЬКОГО, сьогодні питання виділення радіочастот для третього покоління стримується позицією Міністерства оборони, яке вимагає конверсії радіочастот під 3G. Водночас, як зазначив А.ТИЧИНСЬКИЙ, «нами було проведено нараду з представниками Генштабу», на якій «було показано, що ці частоти вже можна ліцензувати».

За словами першого заступника голови Держзв’язку Олександра БАРАНОВА, процес узгодження цього питання виявився непростим і триває більше шести місяців.

«Я думаю, буде ухвалено рішення, яке дозволить розвиватися ринку, а Міністерству оборони вирішувати свої завдання», - сказав він.