Київ. 17 вересня. УНІАН. Телеканал ICTV та генеральний директор компанії ”Лєдокол”, засновник Comedy Club Ukraine Максим БАХМАТОВ розпочинають новий аналітично-гумористичний телевізійний проект ”Українці Афігенні”.

Презентація проекту відбулася сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами М.БАХМАТОВА, проект зроблений за прикладом програм компанії ВВС про появу планети Земля, зародження та розвиток різних видів флори і фауни тощо.

Відео дня

”Українці Афігенні” – це симбіоз аналітики, фактів та гумору, які мають на меті нагадати людству про неперевершеність і велич українців у всіх сферах життя”, - сказав М.БАХМАТОВ. Він зауважив, що програму знято у новому телевізійному жанрі – mocumentary – коли матеріал подається як документальний запис, хоча насправді є вигадкою.

Автори проекту повідомили, що під час зйомок програми звернулися за консультацією до директора Волинського центру історичних та геофізичних досліджень ”Рівне-Суренж” Валентина ДЕМ`ЯНОВА, тому впевнені, що їхній гумористичний підхід базується на історичних фактах, хоч й мало відомих.

“Історія України, особливо її давньослов’янський період, до Київської Русі, практично невідомі. Ми велика нація. І коли кажуть, що українці пішли від Богдана Хмельницького, і нам всього 300 років – це абсурд”, - зазначив В.ДЕМ`ЯНОВ.

У свою чергу, редактор та ведучий ”Українців Афігенних” Андрій БОГДАНОВИЧ додав, що цей проект свого роду можливість вивчити історію України за гумористичною програмою.

”Українці Афігенні” виходитимуть в ефір на телеканалі ICTV щоп’ятниці о 22.00. Програма триватиме 30 хв. Прем’єра – цієї п’ятниці, 19 вересня.

Як повідомив М.БАХМАТОВ, вже відзняті передачі за історичною тематикою на два місяці наперед, а випуски щодо актуальних тем сьогодення зніматимуть безпосередньо перед показами.

 

[ назад ]