Київ. 16 вересня. УНІАН. Голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег ТЯГНИБОК заявляє, що єдиним виходом з політичної кризи в Україні є позачергові парламентські вибори.

Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН на тему: «Причини і шляхи розв`язання політичної кризи в Україні».

За словами О.ТЯГНИБОКА, демократична коаліція з моменту її проголошення була “мертвонародженим дитям”, вона була використана лишень для того, щоб певні політичні сили, зокрема БЮТ і “Наша Україна – Народна самооборона” отримали голоси на дочасних виборах 2007 року. “Я б не наголошував так гостро на цьому, якби наслідком конфліктів, наслідком боротьби за владу, поділу повноважень між нібито членами однієї родини – однієї коаліції, не стала серйозна загроза національній безпеці України. Варто говорити, що сьогодні Україна вступила в системну кризу. В глибоку кризу”, - зазначив О.ТЯГНИБОК.

Відео дня

Він також нагадав, що перед минулими виборами “Свобода” заявляла про необхідність люстрації – очищення влади в країні. “Ми проводили акції щодо знищення так званого трьохголового чуда-юда, де було показано, що Україною керує таке чудо-юдо з пузом, на якому майорить серп і молот, а голови – це є БЮТ, “Наша Україна” і Партія регіонів, які дуже швидко можуть між собою домовитися, які можуть проводити ротації, фактично тасувати ту засмальцьовану карту. І сьогодні якщо реально не змінити владу, не очистити владу, ніяких справжніх змін щодо наведення порядку в державі, щодо створення добробуту для українців не буде. Абсолютно очевидно, що ця влада є збанкрутілою”, - заявив лідер ВО “Свобода”.

Крім того, О.ТЯГНИБОК назвав події 2 вересня в парламенті “абсолютно очевидним російським сценарієм”. “Ми розуміємо, до чого це може призвести. Зрозуміло, що БЮТ та ПР, які цілком можуть вступити у відповідний союз, однозначно будуть вимагати змін до Конституції України, які б передбачали створення фактично в Україні так званої двопартійної системи, згідно з якою будуть тільки змінюватися учасники – одні будуть владою, інші – опозицією, але суть буде залишатися абсолютно та сама”, - сказав він, зазначивши, що в результаті цього може бути втрачена українська державність.

“Вихід – в абсолютних докорінних змінах, які мають відбутися в українській владі. Однозначно ВО “Свобода” в цій ситуації виступає за проведення дострокових виборів до Українського парламенту”, - наголосив О.ТЯГНИБОК.

Він також висловив сподівання, що заради майбутнього держави українці повинні не опускати руки, піти на вибори і змінити існуючу систему влади.

“Події останніх тижнів показали серйозне падіння рейтингів цих гігапартій (БЮТ, “Наша Україна” і Партія регіонів – УНІАН), і новий парламент однозначно буде переструктурований. Однозначно в цей новий парламент увійдуть нові й інші політичні сили”, - заявив О.ТЯГНИБОК.

Основним завданням “Свободи”, коли вона пройде в український парламент, її лідер вважає “зробити тріщину в цій системі влади, якщо її не вдасться ліквідувати загалом”. “Фактично “Свобода” готується бути такою собі щукою в річці і не давати спати отим грубим карасям, які сьогодні зажерлися, і які думають лишень про інтереси своєї власно кишені, а не про інтереси української нації”, - сказав О.ТЯГНИБОК.