Київ. 15 вересня. УНІАН. У Києві презентована книга «Брат» про російсько-грузинську війну і змодельовані воєнні конфлікти, які можуть відбутися за участю України.

Про книгу розповів сьогодні на прес-конференції в УНІАН один з її авторів - голова партії «Велика Україна» Ігор БЕРКУТ.

За його словами, співавтором книги є керівник Фонду соціально-політичних ініціатив Роман ВАСИЛИШИН, у ній розповідається про «сьогоднішню і завтрашню Україну».

Відео дня

«Ми використовували для своєї книги різні закриті і напівзакриті джерела, пов`язані з російськими спецслужбами, із спецслужбами США. Також ми використовували компанію, яка має вихід на вище політичне керівництво, джерела в компанії RAND, які мають модуляцію різних воєнних конфліктів, у яких може брати участь американська армія», - повідомив І.БЕРКУТ.

Автор відзначив, що в книзі конфлікт між Росією, Грузією і США, який «переріс у конфлікт між Грузією, Росією, Україною і США», описаний так, як це було все насправді: його передісторія і результати». Це описано в першій її частині.

«Друга частина книги присвячена моделюванню майбутніх конфліктів і сценаріїв, в яких може брати участь Україна. Наприклад, це воєнний конфлікт між Росією і США, коли Україна виступає на боці США; воєнний конфлікт між Україною і Росією, де США виступає на боці України; воєнний конфлікт між Україною і Туреччиною в 2019 році; воєнний конфлікт між Україною і Румунією 2012 року та інші події», - проінформував один з авторів видання.

І.БЕРКУТ повідомив, що в продаж книга вийде після 15 жовтня цього року. Точний тираж поки що не розголошується, але він буде масовим, тобто не менш як 1 млн. примірників.

На сьогодні з рукописом, за його словами, ознайомлені військові, співробітники спецслужб, керівники органів внутрішніх справ тощо.

«Ми одержали як позитивні, так і негативні відгуки», - поділився І.БЕРКУТ.

Автори також повідомили, що рукопис у найближчий місяць буде розповсюджено Фондом соціально-політичних ініціатив для отримання відгуків, рецензій про викладений матеріал за 500 адресами, серед яких відомі громадські діячі, відомі журналісти, політологи.

Книга «Брат» буде надрукована видавництвом політичної літератури «Саміт-Книга».