Київ. 14 серпня. УНІАН. Народний артист України Богдан БЕНЮК не вірить, що політичні сили в Україні об’єднаються навколо оцінки конфліктоної ситуації в Грузії.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН.

За його словами, таке об’єднання було б дуже важливим, оскільки ситуація у Грузії може повторитися і в Україні. “Я не вірю, що таке об’єднання відбудеться, бо, на жаль, хтось із партій буде на себе перетягувати ковдру, набираючи для себе відсотки”, - сказав Б.БЕНЮК.

Відео дня

Він наголосив, що підтримує те, що і Президент України Віктор ЮЩЕНКО, і Міністерство закордонних справ України чітко висловили позицію щодо подій навколо Південної Осетії.

У свою чергу журналіст, телеведучий Юрій МАКАРОВ зазначив, що всі стали свідком інформаційної війни. За його словами, російська пропаганда цілеспрямовано розповсюджувала “свідчення про так звані звірства грузинських військовослужбовців, які нібито вбивали осетинських дітей”. Він наголосив, що сили у цій інформаційній війні були, “безумовно, нерівні”, й Україна має робити з цього висновки, враховуючи ситуацію у своєму інформаційному просторі.

Говорячи про можливі наслідки конфлікту в Грузії, Ю.МАКАРОВ зазначив, що “Росія, точніше корпорація, куди входять силовики, великий бізнес, бюрократія, показала, яким чином вона готова захищати свої інтереси”.

Він додав, що “оскільки у цієї корпорації в Україні є так само свої інтереси - це Крим, якоюсь мірою Схід України, то треба усвідомлювати, що ця корпорація, дбаючи про свої інтереси, не зупиниться ні перед чим”.

Фронтмен гурту “Мандри” ФОМА висловив співчуття усім жертвам війни. Він наголосив, що це “була чітко спланована акція, яка Кремлю вдалася”. За його слова, “була провокація, яка спрацювала”, а швидкість і продуманість операції з боку Росії свідчить про те, що “це була військова акція, спланована задовго до того, і була провокація, яка дала страшні плоди”.

За словами ФОМИ, “це урок для всього світу”. Він вважає, що європейським країнам треба було активніше втручатися в ситуацію.