Київ. 14 серпня. УНІАН. 24-27 серпня у Києві у приміщенні театру ім. Лесі Українки театральна компанія “Бенюк і Хостікоєв” представить прем’єру музично-драматичної фантазії “Задунаєць за порогом” за мотивами опери Семена Гулака-Артемовського “Запорожець за Дунаєм”.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили творці вистави.

Режисер, актор Анатолій ХОСТІКОЄВ повідомив, що ідея створити таку виставу виникла у нього з Богданом БЕНЮКОМ після того, як вони послухали оперу С.Гулака-Артемовського “Запорожець за Дунаєм”. За словами А.ХОСТІКОЄВА, зараз у репертуарі компанії не вистачає класичної української драми, і тому було вирішено написати п’єсу за мотивами опери С.Гулака-Артемовського.

Відео дня

Розповідаючи про виникнення назви “Задунаєць за порогом”, Б.БЕНЮК сказав, що задунайцями називали козаків, які жили на території Задунайської Січі і при цьому почувалися вигнанцями, оскільки знаходилися за порогом своєї рідної хати. За його словами, таким чином, задунаєць перебуває за межами своєї землі, однак прагне повернутися на свій батьківський поріг, повернутися додому. Актор сказав, що це найважливіша думка, яку автори вистави хочуть донести до глядачів.

Спонсором створення “Задунайця за порогом” виступив “Райффайзен Банк Аваль”. Голова правління банку Володимир ЛАВРЕНЧУК висловив сподівання, що цей проект стане таким же успішним, як і попередні вистави компанії “Бенюк і Хостікоєв”.