11 серпня. Київ. 10 серпня 2008 року дата-центр ВОЛЯ – найбільший комерційний дата-центр в Україні – відзначив 2 роки своєї роботи. Дата-центр ВОЛЯ є лідером за кількістю абонентів та обсягом надаваних послуг. На перше місце він вийшов наприкінці 2007 р., через півтора року після відкриття.

За весь час свого існування дата-центр ВОЛЯ демонстрував найвищі темпи зростання серед українських дата-центрів. Пропозиції дата-центру ВОЛЯ були настільки вдалими, що наявні потужності використано достроково, на півроку раніше запланованого строку.

На поточний день тут обслуговуються понад 1000 серверів.

Відео дня

Оскільки існуючий майданчик практично заповнено, сьогодні будується другий майданчик, що відкриється наприкінці 2008 року. Він стане найбільшим в Україні і матиме найсучасніше технічне обладнання.

Для того щоб послуга хостингу серверів стала доступною для широкого кола споживачів, два роки тому дата-центр запропонував тарифний план початкового рівня з рекордно низькою абонентною платою — 199 грн. Ще одним нововведенням стала пропозиція серверів дата-центру й розміщення серверів абонентів за одну ціну, що більш характерно для закордонних дата-центрів.

Питома риса дата-центру ВОЛЯ — це розробка спеціальних акційних пропозицій, спрямованих на різні сегменти користувачів, а також збалансована тарифна політика.

Дата-центр ВОЛЯ пропонує три види послуг:

Виділений сервер

Абонентові надається в користування сервер однієї із стандартних конфігурацій, який розміщений на технічному майданчику дата-центру, і на який може бути встановлена операційна система і стандартний пакет програмного забезпечення. Абонентові надається повний контроль над сервером і всі права на його адміністрування, включаючи можливість самостійного переустановлення операційної системи на власний вибір. Установка операційної системи на сервера, що надаються дата-центром, виконується безкоштовно.

Віртуальний виділений сервер

Абонентові надається в користування віртуальний сервер однієї із стандартних конфігурацій на фізичному сервері дата-центру. На віртуальному виділеному сервері встановлена операційна система FREEBSD, панель управління хостингом. Для управління сервера абонент отримує всі необхідні права адміністратора, включаючи можливість самостійно встановлювати і переконфігурувати необхідне програмне забезпечення, а також встановлювати заново систему по дефолту.

Керований сервер

Абонентові надається в користування фізичний сервер певної конфігурації, який розміщений на технічному майданчику дата-центру. На сервері може бути встановлена операційна система, стандартний пакет програмного забезпечення і панель управління хостингом. Абонентові не надаються права на адміністрування сервера, все подальші оновлення версій програмного забезпечення проводяться адміністраторами дата-центру.

Дата-центр ВОЛЯ двічі отримував нагороду "Лідери Українського Інтернету", засновану журналом INTERNET.UA, і двічі був визнаний кращим хостингом-провайдером 2006 і 2007 років.

За весь час роботи дата-центр підтвердив це звання показниками безперебійної роботи. Надійність роботи дата-центру становила 99,98%, що є дуже високим показником не лише для України, але й по світових стандартах.

Клієнтами дата-центру є відомі українські портали, інформаційні й розважальні Інтернет-проекти, Інтернет-магазини, телекомпанії, а також різні некомерційні й приватні проекти. Рівень задоволеності абонентів дуже високий завдяки якості обслуговування, що є, фактично, еталонним для українського ринку.

Довідка

Дата-центр ВОЛЯ є підрозділом компанії ВОЛЯ, що займається наданням хостингу серверів (апаратний хостинг, сolocation/колокейшн, виділений сервер) — розміщення сервера на спеціально обладнаному технічному майданчику й підключення його до Інтернету. На час користування послугою безкоштовно надається сервер стандартної конфігурації. При бажанні абонент може встановити власний сервер замість стандартного. Додаткова плата за установку сервера не стягується.

У липні 2008 року була збільшена пропускна здатність українських і зарубіжних каналів. На сьогодні швидкість закордонних каналів складає 4 Гбіт/с, а сумарна ширина каналів підключення до UA-IX вже 20 Гбіт/с, що є абсолютним рекордом по Україні.

Дата-центр спроектовано й побудовано з урахуванням дублювання життєво-важливих вузлів. Вихід з ладу будь-якого компонента центру не приводить до зупинки сервісів. Живлення, кондиціювання, фізичне оснащення й логічна структура мережі, навіть пожежна сигналізація — всі перераховані компоненти резервовані.

У центрі обробки даних працюють Ethernet-комутатори Cisco Catalyst серії 2960G та  10-гигабітні комутатори 3750-E. Всі комутатори зв`язані між собою подвійними линками, що дає змогу забезпечити відмовостійкість ядра мережі.

Дата-центр ВОЛЯ використовує два незалежні вводи електроживлення. Перемикання між основним і резервним вводом здійснюється автоматично. Надійність електропостачання відповідає I-й категорії. Безперервність електроживлення забезпечують два промислові джерела безперебійного живлення. Джерела включені за паралельною схемою і страхують один одного. Потужність системи живлення складає 200кВт.

Для підтримки мікроклімату всередині серверного приміщення використовуються промислові прецизійні кондиціонери, які підтримують умови відповідно до вимог стандарту для дата-центрів (температура 20—250С, відносна вологість 40—55%). Кондиціонери мають фільтри очищення повітря класу G4 (ступінь очищення не менше 90% за ДСТ Р51251—99).

Технічний майданчик обладнаний пожежною сигналізацією й автоматичною системою газового пожежогасіння. Вони дають змогу ефективно гасити можливі загоряння і водночас, на відміну від водних або порошкових систем пожежогасіння, не шкодять серверам та устаткуванню. Дата-центр ВОЛЯ — перший український комерційний дата-центр, обладнаним подібною системою.

Деякі факти

- у серверній прокладено більш ніж 7 кілометрів мережевого кабелю

- вага системи резервного електроживлення - 8 тонн

- потужність системи електроживлення така, що вона може забезпечити електрикою 150-квартирний будинок

- сумарна вага кондиціонерів - 2 тонни

- сумарна ємкість серверів дати-центру дозволяє розмістити 500 тисяч годин відео (57 років безперервного перегляду) або 6 мільйонів годин музики (700 років безперервного прослухування).

- швидкість зовнішніх каналів дати-центру в 60 тисяч разів перевищує швидкість звичайного модемного підключення.

Компанія ВОЛЯ — провідний український провайдер телекомунікаційних послуг, який надає послуги доступу до пакетів телепередач, високошвидкісного доступу в Інтернет, послуги найбільшого в Україні дата-центру, а також додатковий сервіс «відео-на-замовлення».

Аліна Сігда, Керівник відділу PR компанії ВОЛЯ

Тел./факс: 207-70-92  info@volia.com  

Дата-центр ВОЛЯ, Служба продажів

(044) 501-63-98  sales@dc.volia.comhttp://www.dc.volia.com/