Київ. 5 серпня. УНІАН. Провідні українські політичні експерти скептично ставляться до можливості Віктора ЮЩЕНКА вдруге стати Президентом України за нинішніх умов, а тому вважають, що він отримав би більше шансів, якби зміг домовитися з політичними опонентами про конституційну реформу, що передбачає обмеження повноважень та обрання глави держави парламентом.

Про це свідчать результати опитування 25 провідних українських політологів та експертів, проведеного з 28 липня по 3 серпня Центром соціологічних та політичних досліджень "Соціовимір", оприлюднені сьогодні на прес-конференції в УНІАН головою правління центру Сергієм ТАРАНОМ.

За словами С.ТАРАНА, таку думку під час опитування висловили 44% політолога. Тому не виключено, що в команді В.ЮЩЕНКА будуть спроби забезпечити другий термін його перебування на посаді Президента шляхом інституційних змін, або іншими несподіваними кроками, які ламають усталені правила гри (розпуск парламенту, несподівані політичні союзи тощо), зауважив С.ТАРАН.

Відео дня

Водночас 28% опитаних експертів вважають, що В.ЮЩЕНКУ найкраще не брати участі у президентських виборах і не підтримувати жодного з кандидатів.

По одному експерту вважають, що лідеру країни треба "прийняти рішення про розпуск нинішнього складу парламенту і проведення одночасних парламентських та президентських виборів, взявши в них активну участь", та "підтримати на виборах Ю.ТИМОШЕНКО, з перспективою стати прем’єр-міністром", або "підтримати на виборах Віктора ЯНУКОВИЧА, з перспективою стати прем’єром".