Київ. 5 серпня. УНІАН. У новому політичному сезоні слід очікувати поступової поляризації українського політикуму навколо двох імовірних кандидатів на посаду Президента України - Юлії ТИМОШЕНКО та Віктора ЯНУКОВИЧА.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку сьогодні на прес-конференції в УНІАН висловив голова правління Центру соціологічних та політичних досліджень "Соціовимір" Сергій ТАРАН, представляючи результати опитування 25 провідних українських політологів та експертів, яке було проведене 28 липня-3 серпня на тему: "Ресурси, стратегії та перспективи ймовірних кандидатів у Президенти за рік до початку президентської виборчої кампанії".

Як зазначив С.ТАРАН, опитані експерти скептично ставляться до перспектив Віктора ЮЩЕНКА бути обраним на другий президентський термін, а тому, на їхнє переконання, найбільш реальними кандидатами на посаду глави держави будуть саме нинішній прем’єр та лідер Партії регіонів, і "боротьба між ними буде цікавою і яскравою".

Відео дня

За словами С.ТАРАНА, між названими двома претендентами на посаду глави держави "розігруватиметься карта протистояння", оскільки обидва вони орієнтуються на різний електорат, "і протистояння буде підігріватися". При цьому він зазначив, що в такій боротьбі і Ю.ТИМОШЕНКО, і В.ЯНУКОВИЧ "менше звертатимуть увагу на В.ЮЩЕНКА, оскільки він у цьому протистоянні буде "третім зайвим".