Київ. 4 серпня. УНІАН. Відомий російський мандрівник українського походження Федір КОНЮХОВ має намір залучити українців до участі в своїй наступній експедиції «Великий шовковий шлях»

Про це Ф.КОНЮХОВ повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«У нашій експедиції беруть участь монголи, казахи, китайці. Я б хотів, щоб брали участь в цій експедиції й українці. Ми через день у Запоріжжі дивитимемося – Великий шовковий шлях саме проходив через Запорізьку область - є документи, які це доводять, і далі йшов на Францію, до Парижа. Це така таємна мрія – пройти через Україну і далі піти на Францію. Але це вже буде третій етап, якщо ви погодитеся», - сказав Ф.КОНЮХОВ.

Відео дня

За його словами, експедиція розпочнеться у вересні в столиці Монголії Улан-Баторі. Звідти мандрівники на верблюдах планують пройти через Китай, Казахстан і Вологодську область. Передбачається, що експедиція завершиться в Калмикії. Ф.КОНЮХОВ уточнив, що експедиція приурочена до 400-річчя приєднання Калмикії до Росії.

«Я українець і росіянин в одній особі. І хотів би, щоб мене саме так і представляли», - сказав Ф.КОНЮХОВ, відповідаючи на запитання про своє громадянство.

Мандрівник додав, що не відмовився б, якби йому запропонували почесне громадянство України. «Я маю звання почесного громадянина Калмикії, Італії… Не відмовився б і від пропозиції України», - додав Ф.КОНЮХОВ.

Довідка УНІАН. Ф.КОНЮХОВ здійснив 4 кругосвітні плавання, 15 разів перетнув Атлантику, один раз на весловому човні. Заслужений майстер спорту.

Мандрівник удостоєний звання Почесного жителя міста Находка (Приморський край, Росія), міста Терні (Італія) і селища Бергін (Калмикія, Росія).

Ф.КОНЮХОВ є першим у світі мандрівником, який досяг п`яти полюсів нашої планети: Північного географічного (тричі), Південного географічного, полюсів відносної недоступності в Північному Льодовитому океані, полюсу висоти Еверест і полюсу яхтсменів – Мис Горн.